Εσθονία: Στις 12 Φεβρουαρίου ο τελικός του Eesti Laul 2022 – Αρκετές αλλαγές στη διαδικασία

Εσθονία: Στις 12 Φεβρουαρίου ο τελικός του Eesti Laul 2022 – Αρκετές αλλαγές στη διαδικασία

Νωρίτερα από κάθε άλλη διαδικασία επιλογής θα ξεκινήσει φέτος το Eesti Laul 2022, μέσω της οποίας θα αναδειχτεί η συμμετοχή της Εσθονίας για την Eurovision.

Αρκετές είναι οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις της εθνικής επιλογής. Αρχικά, θα λάβουν μέρος 40 συμμετέχοντες, ενώ θα παρακολουθήσουμε συνολικά 7 διαγωνιστικές βραδιές. 4 προημιτελικούς, 2 ημιτελικούς και τον τελικό. Ακολουθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των 7 σόους:

  • Πρώτος προημιτελικός – 20 Νοεμβρίου
  • Δεύτερος προημιτελικός – 27 Νοεμβρίου
  • Τρίτος προημιτελικός – 4 Δεκεμβρίου
  • Τέταρτος προημιτελικός -11 Δεκεμβρίου
  • Πρώτος ημιτελικός – 3 Φεβρουαρίου
  • Δεύτερος ημιτελικός – 5 Φεβρουαρίου
  • Τελικός – 12 Φεβρουαρίου

Σε κάθε προημιτελικό θα βλέπουμε να διαγωνίζονται 10 συμμετοχές, με τις 5 να προκρίνονται στους ημιτελικούς. Τα 3 τραγούδια θα προκύψουν από την ψηφοφορία του κοινού και τα 2 από αυτή της κριτικής επιτροπής. Στους ημιτελικούς, θα συμμετέχουν και πάλι από 10 τραγούδια στον καθένα, με 5 συμμετοχές να προκρίνονται στον τελικό έπειτα από 2 γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο θα ψηφίζει κοινό και κριτική επιτροπή, ενώ στον δεύτερο μόνο το κοινό.

Στον τελικό θα διαγωνιστούν 10 συμμετοχές, ενώ ο νικητής θα προκύψει έπειτα από 2 γύρους ψηφοφορίας. Αρχικά, κοινό και κριτική επιτροπή θα προκρίνουν με την ψήφο τους τους καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον Super Final γύρο, με το κοινό να αναδεικνύει τον μεγάλο νικητή και εκπρόσωπο της χώρας για την Eurovision 2022.

Οι περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει και θα λήξει στις 20 Οκτωβρίου, ενώ οι 40 συμμετοχές θα ανακοινωθούν μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

Φέτος, την χώρα εκπροσώπησε ο νικητής του Eesti Laul 2021, Uku Suviste, με το τραγούδι The Lucky One, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Ρότερνταμ, αφού κατέλαβε την 13η θέση στον δεύτερο ημιτελικό, συγκεντρώνοντας 58 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.