Εσθονία: Με τον Uku Suviste και το The Lucky One στο Ρότερνταμ!

Εσθονία: Με τον Uku Suviste και το The Lucky One στο Ρότερνταμ!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο εθνικός τελικός της Εσθονίας για την Eurovision 2021, Eesti Laul, όπου ανέδειξε νικητή και εκπρόσωπο της χώρας τον Uku Suviste με το τραγούδι The Lucky One! Παρουσιαστές της βραδιάς, που πραγματοποιήθηκε στο Saku Suurhall στην πρωτεύουσα της χώρας το Ταλίν, ήταν οι Tõnis Niinemets και Grete Kuld.

Σήμερα παρακολουθήσαμε να διαγωνίζονται οι 12 συμμετέχοντες που προέκυψαν από τους 2 ημιτελικούς που προηγήθηκαν.

  1. Egert Milder – Free Again
  2. Suured tüdrukud – Heaven’s Not That Far Tonight
  3. Hans Nayna – One By One
  4. Ivo Linna, Robert Linna, Supernova – Ma olen siin
  5. Karl Killing – Kiss Me
  6. Uku Suviste – The Lucky One
  7. Sissi – Time
  8. Jüri Pootsmann – Magus melanhoolia
  9. Redel – Tartu
  10. Koit Toome – We Could Have Been Beautiful
  11. Andrei Zevakin & Pluuto – Wingman
  12. Kadri Voorand – Energy

Ανάμεσα στους υποψήφιους συναντάμε τον Uku Suviste που θα εκπροσωπούσε την Εσθονία πέρυσι αν δεν ακυρωνόταν ο διαγωνισμός, τον εκπρόσωπο της Εσθονίας το 2016 Jüri Pootsmann και τον εκπρόσωπο της χώρας το 1998 και το 2017 Koit Toome.

Ο νικητής προέκυψε έπειτα από 2 γύρους ψηφοφορίας. Στον πρώτο γύρο, οι 3 υποψήφιοι που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους από κοινό και κριτική επιτροπή, προκρίθηκαν στον Super Final γύρο.

Βαθμολογία κριτικής επιτροπής

Σε συνδυασμό με την ψηφοφορία του κοινού, οι τρεις super finalists ήταν οι εξής:

  • Jüri Pootsmann
  • Uku Suviste
  • Sissi

Στη συνέχεια, το κοινό με την ψήφο του, ανέδειξε νικητή, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τον Uku Suviste με το τραγούδι το The Lucky One, δημιουργοί του οποίου είναι ο Uku μαζί με την Sharon Vaughn και τον δικό μας Δημήτρη Κοντόπουλο:

Λίγα λόγια για τον Uku Suviste

Ο Uku Suviste είναι Εσθονός τραγουδιστής, συνθέτης, πιανίστας και μουσικός παραγωγός. Έχει συμμετάσχει σε αρκετούς μουσικούς διαγωνισμούς, ενώ το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο It’s Christmas Time. Το 2006 έγινε μέλος του εσθονικού συγκροτήματος Lament, όπου ήταν δεύτερη φωνή και έπαιζε πλήκτρα. Το 2008 συνεργάστηκε με την νικήτρια του “Estonian Idol” του 2007, Birgit Åijmemeel, για το άλμπουμ Ilus AegΤο 2010, ο καλλιτέχνης έλαβε μέρος στον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιού της Ρωσίας “New Wave“, τερματίζοντας 3ος. Το 2014 συμμετείχε στο τηλεοπτικό σόου της Εσθονίας «Sinu Nägu Kõlab Tuttavalt» (Your Face Sounds Familiar). 

Εκτός από τις πολυάριθμες τηλεοπτικές εμφανίσεις, συναυλίες και περιοδείες, ο τραγουδιστής έχει εμφανιστεί και σε διάφορα μιούζικαλ. Επίσης, είχε λάβει μέρος στον 7ο κύκλο του The Voice της Ρωσίας, με coach την Ani Lorak, φτάνοντας μέχρι τους ημιτελικούς. Στην εθνική επιλογή της Εσθονίας, Eesti Laul, συμμετείχε για πρώτη φορά το 2017 με το τραγούδι Supernatural, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό, αλλά και το 2019, με το Pretty Little Liar, όπου τερμάτισε στην δεύτερη θέση του τελικού. Πέρυσι αναδείχτηκε νικητής του διαγωνισμού με το τραγούδι What Love Is, χωρίς όμως να έχει την ευκαιρία να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision, αφού ακυρώθηκε.

Μία σκέψη στο “Εσθονία: Με τον Uku Suviste και το The Lucky One στο Ρότερνταμ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.