Επίδοξες χώρες: Φερόες Νήσοι

Επίδοξες χώρες: Φερόες Νήσοι

Τα νησιά Φερόες είναι αυτοδιοικούμενη περιοχή (όπως και η Γροινλανδία) που ανήκει στο Βασίλειο της Δανίας. Μολαταύτα, τους έχει επιτραπεί να συμμετέχουν σε κάποιες αθλητικές εκδηλώσεις ως ανεξάρτητο κράτος, παρόλο που δεν είναι.  Για την ιστορία, έχουν δικό τους τηλεοπτικό σταθμό, τον Sjónvarp Føroya (ή Kringvarpið), ο οποίος όμως δεν είναι μέλος της EBU, επομένως δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετάσχουν στη Γιουροβίζιον, εκτός εάν κάνουν αίτηση, για να αποκτήσουν την ιδιότητα του μέλους, κάτι που έγινε το 2010, όπως αποκάλυψε πριν λίγες ημέρες η τοπική εφημερίδα Portal. Η αίτηση όμως απορρίφθηκε ακριβώς, διότι δεν αποτελούν ανεξάρτητο κράτος. Το θέμα μόλις ανακίνησε εκ νέου ο Bjørn Kalsø, Υπουργός Παιδείας των Νήσων, ο οποίος παρότρυνε το κανάλι να συνεχίσει να κάνει αιτήσεις, μέχρι να γίνει αποδεκτό.

Η μουσική τους, ένα κράμα παράδοσης και μοντέρνων ήχων, έχει ακουστεί αραιά και που στους Δανικούς τελικούς (Dansk Melodi Grand Prix), αφού οι καλλιτέχνες τους κάνουν καριέρα ως επί το πλείστον στη Δανία. Ακολουθεί ένα παράδειγμα, για να πάρουμε μια γεύση.

 

Καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι τέτοιο θα ενισχύσει το ήδη πανίσχυρο Σκανδιναβικό μπλοκ με τρία νέα μέλη (αφού και τα σουηδόφωνα νησιά Åland αποτελούν αυτοδιοικούμενη περιοχή της Φινλανδίας), ενώ θα επιθυμήσουν ενδεχομένως να συμμετάσχουν και άλλες περιοχές που βρίσκονται σε αντίστοιχο ή ανάλογο στάτους ημιαυτονομίας ή/και ημιανεξαρτησίας (Παλαιστίνη, Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία, Ουαλλία, Νησιά της Μάγχης, Κορσική, Αμπχαζία, Νότια Οσσετία, Ναγκόρνο Καραμπάχ, Γιβραλτάρ, Γκαγκαουζία, Υπερδνειστερία, Σαρδηνία, Σικελία, Κριμαία, Κόσοβο, Αζόρες, Μαδέρα και άλλες πολλές, συμπεριλαμβανομένου και του… Αγίου Όρους!!!).

2 σκέψεις για το “Επίδοξες χώρες: Φερόες Νήσοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.