Επίδοξες χώρες: Καζακστάν

Επίδοξες χώρες: Καζακστάν

Μετά από τη φετινή Γιουροβίζιον και την εντυπωσιακή προσθήκη της Αυστραλίας, 52 χώρες θα έχουν πάρει μέρος, έστω και μία φορά. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις χωρών που έδειξαν ενδιαφέρον, αλλά για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν. Το Καζακστάν είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις.

Πρόκειται για την 9η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου, η έκταση της οποίας ισούται περίπου με τη Δυτική Ευρώπη. Ανήκει ως επί το πλείστον στην Ασία, εκτός από ένα τμήμα της (πολύ μεγαλύτερο σε έκταση από πολλές μικρές ευρωπαϊκές χώρες), δυτικά του ποταμού Ουράλη, ο οποίος είναι το φυσικό σύνορο Ευρώπης και Ασίας. Επομένως, έχει κάθε δικαίωμα να συμμετάσχει, ως Ευρασιατική χώρα (βλ. Ρωσία, Τουρκία, Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν).

Kazakhstan Political Map 2000Europe_map_kazakhstan

Με ενεργό φαν κλαμπ, ένα από τα πιο ενεργά site (το Esckaz), και συμμετοχή σε ανεπίσημους διαγωνισμούς που διοργανώνουν διάφοροι φαν ανά την Ευρώπη, η διηπειρωτική αυτή χώρα, με την ιδιαίτερη φολκλορική μουσική, που παρουσιάζει ασιατικές και ρωσικές επιρροές, προσπαθεί από το 2008 να γίνει μέλος της EBU (αρχικά μέσω του κρατικού καναλιού Κ-1 και εν συνεχεία μέσω του Khabar), ενώ μεταδίδει τον διαγωνισμό ανελλιπώς από το 2010. Λέτε να ζήσουμε μια μέρα Γιουροβίζιον στην Αστάνα; Τίποτα δεν αποκλείεται!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.