Ελλάδα 2017: Θα ακολουθήσει η ΕΡΤ το σύστημα της κλειστής επιλογής;

Ελλάδα 2017: Θα ακολουθήσει η ΕΡΤ το σύστημα της κλειστής επιλογής;

Για τον τρόπο που θα επιλεγεί η Ελληνική συμμετοχή για την Eurovision του 2017 έχουν ακουστεί κατά καιρούς αρκετές φήμες, από απ’ευθείας αναθέσεις σε γνωστούς καλλιτέχνες μέχρι και διεξαγωγή ενός εθνικού τελικού. Σύμφωνα όμως με το άρθρο του Γρηγόρη Μελά στο Newsit, από ότι φαίνεται για 2η συνεχόμενη χρονιά η ΕΡΤ δεν θα διεξάγει εθνικό τελικό.

Ο τρόπος επιλογής του τραγουδιού όμως δεν θα έχει καμία σχέση με τον τρόπο που επιλέχθηκαν πέρσι οι Argo με το “Utopian Land”, καθώς σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο και με μεγάλη βεβαιότητα, φέτος θα μπουν στο παιχνίδι οι δισκογραφικές εταιρίες. Συγκεκριμένα η ΕΡΤ θα έρθει σε επαφές με ορισμένες δισκογραφικές εταιρείες, με σκοπό εκείνες να παρουσιάσουν ορισμένα υποψήφια κομμάτια, και η ΕΡΤ με την σειρά της θα συστήσει μια επιτροπή η οποία θα επιλέξει το κομμάτι το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα τον Μάϊο στο Κίεβο. Οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν παρουσιάσει τα υποψήφια κομμάτια τους μέχρι τον Φεβρουάριο, με σκοπό η ΕΡΤ να επιλέξει τον καλλιτέχνη και να έχει γυρίσει ένα βιντεοκλίπ για το κομμάτι που θα μας εκπροσωπήσει πριν τις 15 Μαρτίου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία να στείλουν οι χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό τα κομμάτια τους στην EBU. Ο τρόπος επιλογής μας θυμίζει την κλειστή επιλογή της Γαλλίας, όπου μία επιτροπή επιλέγει τη συμμετοχή της χώρας, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα στον κόσμο να επιλέξει.

Ο λόγος σύμφωνα με το άρθρο για τον οποίο η ΕΡΤ δεν θα διεξάγει εθνικό τελικό είναι κυρίως οικονομικοί, καθώς τα χρήματα που θα δαπανούνταν για την διοργάνωση ενός τελικού, κρίνεται σκόπιμο να δοθούν για την ανάγκη της Ελληνικής αποστολής καθώς και για την προώθηση του κομματιού στο εξωτερικό με ταξίδια σε άλλες χώρες, κάτι που δεν συνέβη την προηγούμενη χρονιά. Όπως και να έχει το γεγονός ότι το κοινό δεν θα έχει γνώμη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην επιλογή της συμμετοχής μας στη Eurovision, αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.