Ακούστε τα 8 υποψήφια τραγούδια των νέων καλλιτεχνών του Sanremo

Ακούστε τα 8 υποψήφια τραγούδια των νέων καλλιτεχνών του Sanremo

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να έπεσαν πάνω στους 22 υποψήφιους της Campioni κατηγορίας, που από προχθές το βράδυ έγιναν γνωστοί διά στόματος Carlo Conti, το Sanremo όμως έχει και μία δεύτερη κατηγορία τη Nueve Proposte. Τα τραγούδια αυτής της κατηγορίας είναι ήδη γνωστά. Αξίζει να αναφέρουμε ότι πάρα πολλοί καλλιτέχνες έχουν ξεκινήσει την καριέρα τους από αυτή την κατηγορία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η Laura Pausini, ο Raphael Gualazzi, NEK κα.

Φυσικά το μουσικό και όχι μόνο ενδιαφέρον συγκεντρώνει όπως πάντα η κατηγορία των καταξιωμένων καλλιτεχνών αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιόλογες συμμετοχές μεταξύ και των νεοεισερχόμενων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο περσινός νικητής της κατηγορίας Francesco Gabbani διαγωνίζεται φέτος στους Campioni Artists, έχοντας μάλιστα σημαντικές προσδοκίες, καθώς ήδη στα γραφεία στοιχημάτων φιγουράρει στη 2η θέση για τη νίκη, πίσω από την Chiara.

Μπορεί η μοναδική φορά τα τελευταία χρόνια που εκπρόσωπος της Ιταλίας στο διαγωνισμό να προήλθε από την κατηγορία των νέων καλλιτεχνών να ήταν το 2011, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξανασυμβεί. Θεωρητικά και αν ο νικητής της μεγάλης κατηγορίας του Sanremo δεν αποδεχθεί το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ιταλία στη Eurovision, τότε η RAI έχει το δικαίωμα να επιλέξει όποιον άλλο από τους διαγωνιζόμενους επιθυμεί. Ακόμα και από τους Nueve Proposte…

Ακούστε τα υποψήφια τραγούδια της Nuevo Proposte κάνοντας κλικ στον τίτλο του τραγουδιού:
Leonardo Lamacchia – Ciò che resta
Tommaso Pini – Cose che danno ansia
Lele – Ora mai
Marianne Mirage – Le canzoni fanno male
Maldestro – Canzone per Federica
Francesco Guasti – Universo
Valeria Farinacci – Insieme
Στο παρακάτω βίντεο δείτε το Raphael Gualazzi νικητή της Nuevo Proposte κατηγορίας του Sanremo, να εκπροσωπεί την Ιταλία στη Eurovision 2011 και να κατακτά τη 2η θέση με το τραγούδι Madness Of Love:

Πιστεύετε ότι μπορεί κάποιο από αυτά τα τραγούδια να εκπροσωπήσει την Ιταλία στη Eurovision 2017;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.