Ελλάδα: Με την Αmanda Tenfjord στο Τορίνο!

Ελλάδα: Με την Αmanda Tenfjord στο Τορίνο!

Η Αmanda Tenfjord θα είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού στην Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στις 10, 12 και 14 Μαΐου στο Τορίνο της Ιταλίας!

H ανακοίνωση του εκπροσώπου της Ελλάδας έγινε πριν από λίγο στην εκπομπή της ΕΡΤ1, ΣΤΟΥΝΤΙΟ4 με παρουσιαστές την Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο. Το όνομα της Αmanda Tenfjord ωστόσο δεν ανακοινώθηκε από τους παρουσιαστές, αλλά από την περσινή εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Eurovision, την Stefania η οποία έφερε στην Ελλάδα την 10η θέση με το Last Dance.

Η Αmanda Tenfjord (a.k.a Αμάντα Γεωργιάδη) είναι μεγαλωμένη στην Νορβηγία από Έλληνα πατέρα και Νορβηγίδα μητέρα. Η 24χρονη ομογενής ξεκίνησε την μουσική της καριέρα το 2014 ενώ κυκλοφόρησε τον πρώτο της δίσκο το 2018. Μεγάλος σταθμός της μουσικής της καριέρας ήταν το 2020 όταν το τραγούδι της Troubled water συμπεριλήφθηκε στην σειρά του Netflix “Spinning out”.

H επιλογή της Αmanda Tenfjord έγινε εσωτερικά από την ΈΡΤ μέσω μιας επιτροπής που όρισε αποτελούμενη από τους Δημήτρη Παπαδημητρίου, Μαρία Κοζάκου, Φώτη Απέργη, Πέτρο Αδάμ, Γιάννη Πετρίδη  και Κωνσταντίνο Μπουρούνη. Η εσωτερική επιλογή πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, στην πρώτη φάση συμμετείχαν περίπου 40 τραγούδια από 26 καλλιτέχνες, εκ των οποίων πέρασαν στην επόμενη φάση οι καλύτερες 5. Στην δεύτερη φάση εκτός από την Αmanda Tenfjord συμμετείχαν και οι Good Job Nicky, Ηλίας Κόζας, Joanna Drigo, Lou Is.

3 σκέψεις για το “Ελλάδα: Με την Αmanda Tenfjord στο Τορίνο!

  1. Εν αναμονή του τι έχει ετοιμάσει η ομάδα της γιατί άφησε εκτός δύο καλλιτέχνες που είχαμε καλά δείγματά τους.. Καλή της επιτυχία

  2. Ούτε χαίρομαι, ούτε λυπάμαι. Να ακούσουμε το τραγούδι πρώτα και κυρίως, αυτά που έχασαν, για να κρίνουμε κι εμείς αφού δε μας ρωτάνε έτσι κι αλλιώς.. κάποιες παρατηρήσεις μόνο και προσωπικές απόψεις..
    Καταρχάς δενκρύβω την απογοήτευση μου για τον GJN ήταν ηεπιθυμία μου..
    Ήθελα να μας πει η ερτ η αμάντα προκρίθηκε επειδή είναι γνωστή στη Σκανδιναυβία και άρα κάποια ψυχρλα ψηφαλάκια εξασφαλισμένα;; γιατί μας έλεγε στις αρχές ότιτο μόνο που τη νοιάζει είναι η ψήφοι.. ή εκθαμβώθηκαν όντως από την ποιοτική μπαλάντα. Οταν ακούσουμε τα τραγούδια, θα μάθουμε. Καταντάει σκάνδαλο, ότι τα τελευταία λίγα χρόνια, 3 επιλογές ήταν έλληνες της διασποράς! Καταντάει μεροληπτικόσε βάρος των νέων παιδιών που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.. ας τους πούμε ναμεταναστεύσουν μπαςκαι δουν κι αυτοί άσπρη μέρα.. επίσης βαρέθηκα στο διαγωνισμό τις ποιοτικές μπαλάντες με ξενόφερτους ήχους..όταν πολλοί στην Ευρώπη υμνούντους ήχους και τη γλώσσα μας.. το να έχουμε ακόμη μία φορα ένανεκπρόσωπο που μιλάει χειρότερα ελληνικά από ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων που ζουν και προσφέρουν στην Ελλαδα δε μπορώ να πως πως με ενθουσιάζει..
    Και τέλος βαρέθηκα κάθε χρόνο κοπέλες.. τι στο καλό δεν υπάρχουν αξιόλογοι άντρες κατά την ερτ έτσι να σπάσει λίγο η μονοτονία βρε αδερφέ.. προσωπικά το στυλ της Αμάντας μου φέρνει ύπνο βαθύ κιόλας δε με ενθουσιάζει σαν ιδέα καθολου αλλά οκ, ας ακουστεί και το τραγούδι της.. καλή επιτυχία στηνκοπέλα, ακόμη κι αν δεμου αρέσει το τραγούδι της ακόμη ξαι αν δεν αποδώσει τα αναμενόνενα από την ερτ δενευθύνεται εκείνη για την επιλογή της..
    Σαν πρώτησκέψη λοιπόν, μου κάνει μια καρμπόν επιλογή με τηστεφανία. Μια κοπέλα με ελληνικές ρίζες που ζει και κάνει καριέρα σε μια χώρα της ευρώπης λίγο τραγούδι λίγη τηλεόραση λίγη ηθοποιία.. με απογοήτευσε η επιλογή, σίγουρα δε με ενθουσίασε, μα δε μ αρέσουν και τα τόσο ξενόφερτα τραγούδια της ακόμη μια χρονιά με τίποτα ελληνικό..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.