Ελλάδα: Η Συνέντευξη Τύπου στην ΕΡΤ της φετινής αποστολής στην Eurovision

Ελλάδα: Η Συνέντευξη Τύπου στην ΕΡΤ της φετινής αποστολής στην Eurovision

Στα στούντιο της κρατικής τηλεόρασης πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου της ελληνικής αποστολής και της Κατερίνα Ντούσκα, η οποία θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision τον Μάιο στο Τελ Αβίβ.Η επίσημη παρουσίαση των συντελεστών της ελληνικής αποστολής που θα μεταβεί στο Τελ Αβίβ τον επόμενο Μάιο, έλαβε χώρα στο Studio E του Ραδιομεγάρου της κρατικής τηλεόρασης.

ΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ 

Τον συντονισμό της συνέντευξης τύπου είχε αναλάβει ο κύριος Παναγιώτης Τσολιάς, ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ  

Στην συνέντευξη τύπου το παρόν έδωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κύριος Ιωάννης Δρόσος,  η Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής, κυρία Μαρία Κουφοπούλου, η Υπεύθυνη Τύπου της ΕΡΤ για τον φετινό διαγωνισμό κυρία Ειρήνη Γιανναρά, η εκπρόσωπός μας στην φετινή Eurovision, Κατερίνα Ντούσκα η Διευθύνουσα Σύμβουλος της MINOS EMI / Universal κυρία Μαργαρίτα Μάτσα, , η κυρία Αλεξία Στουρνάρα εκ μέρους της δισκογραφικής εταιρίας MINOS EMI / Universal, ο συνθέτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ κύριος Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Μαρία Κοζάκου, η οποία έχει αναλάβει φέτος τον τηλεοπτικό σχολιασμό κατά την διάρκεια και των τριών live σόου του διαγωνισμού, με τον Γιώργο Καπουτζίδη (που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί λόγω υποχρεώσεων εκτός Αθηνών) , ο ένας εκ των συνθετών του «Better Love» κύριος Τιμολέων Βερέμης (Leon of Athens) και η υπεύθυνη για την σκηνική επιμέλειας της Ελληνικής συμμετοχής κυρία Έφη Γούση.

Ακολουθούν οι δηλώσεις των παρευρισκομένων:

Δημήτρης Παπαδημητρίου 

Ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου, μετά την αναφορά στα φετινά μέρη της ελληνικής αποστολή, στην συνέχεια αναφέρθηκε στην παρελθούσα εμπειρία του στον διαγωνισμό και πως αυτή αποτελεί σημαντική βοήθεια για το φετινό εγχείρημα. Στην συνέχεια έκανε λόγο για τους σκοπούς της φετινής συμμετοχής, υπογραμμίζοντας την προτεραιότητα της επιτροπής για μια ευπρεπή συμμετοχή με καλλιτεχνική αξία που θα μπορέσει την δύναμη που έχει ο διαγωνισμός να την θέσει υπέρ της ελληνικής συμμετοχής. Έκλεισε τον λόγο του εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της Katerine Duska

Κατερίνα Ντούσκα

Στην συνέχεια η Katerine Duska, δηλώνοντας αμηχανία, είπε ότι νιώθεις ιδιαίτερη τιμή για την πρόταση και την εμπιστοσύνη που επέδειξε η ΕΡΤ στο πρόσωπο της. Η εκπρόσωπο μας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα της αναφέροντας στις ατέλειωτες ώρες δουλειάς που τα μέλη της κάνουν όλοι μαζί, ενώ μετουσίωσε την αναφορά της στην ομάδα και την δουλειά της με τρεις λέξεις:  Ήθος, Ταυτότητα και Άποψη! Εξαιτίας αυτών των στοιχείων λοιπόν αντλεί και την ασφάλεια της από την ομάδα της.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ

Η συνέντευξη τύπου συνεχίστηκε με την  διευθύνουσα σύμβουλο της MINOS EMI, κυρία Μαργαρίτα Μάτσα, η οποία ξεκίνησε μίλησε για τον άνεμο αλλαγής που πνέει φέτος στην  ΕΡΤ φέροντας τον αέρα ανανέωση στο project της Eurovision. Χαρακτήρισε μια ευχάριστη έκπληξη την επιλογή της Κατερίνας Ντούσκα, ενώ τόνισε ότι σκοπός της φετινής αποστολής δεν είναι αποκλειστικά η νίκη τόσο, όσο στον να επιστρέψει η Ελλάδα δυναμικά στον χώρο της Eurovision, σε έναν διαγωνισμό που αποτελεί “καλλιτεχνικό σπορ” Τέλος είπε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο διαγωνισμός θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία η Κατερίνα να διακριθεί στον διεθνή χώρο, στον οποίο έτσι κι αλλιώς μπορεί να σταθεί με την καλλιτεχνική της αξία.

Η ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Τέλος η αρχηγός αποστολής μας, κυρία Μαρία Κουφοπούλου, μοιράστηκε μαζί με το κοινό την εμπειρία της πρόσφατης επίσκεψης της στο Τελ Αβίβ. Μετέφερε τα θετικά μηνύματα που έλαβε από τους ξένους συναδέλφους της και μας είπε ότι πρέπει να αναμένουμε να δούμε μια σπουδαία διοργάνωση του διαγωνισμού. Δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες της για την σταθερή υποστήριξη που επιδεικνύουν οι φίλοι του διαγωνισμού τόσο στην ΕΡΤ όσο και στην εκπρόσωπο μας.

Από την σημερινή συνέντευξη δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι στενότεροι συνεργάτες της Κατερίνας αυτή την περίοδο, ο Τιμολέων Βερέμης (Leon of Athens) και η Έφη Γούση οι οποίοι εξέφρασαν με την σειρά τους την ευγνωμοσύνη τους για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο τους και την δουλειά νέων ανθρώπων. Η Έφη Γούση δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα για την σκηνική παρουσία, ωστόσο τόνισε την θεατρικότητα που θα την χαρακτηρίζει σαν στοιχείο.

Το INFE Greece παρών στην συνέντευξη τύπου στην ΕΡΤ

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ INFE Greece

Σε δύο σχετικές ερωτήσεις που τέθηκαν στην Κατερίνα Ντούσκα από την πλευρά του INFE Greece, δήλωσε ότι από τα υπόλοιπα διαγωνιζόμενα τραγούδια της φετινής Eurovision, δείχνει μια προτίμηση σ’αυτά της Ολλανδίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας ως πιο κοντινά στα δικά της ακούσματα, ενώ εξέφρασε τον θαυμασμό της για το τραγούδι της Τάμτα και την στήριξη που δείχνουν η μία στην άλλη.

Επίσης σε μια δεύτερη ερώτηση που απευθύναμε σχετικά με το τραγούδι που τελικά επέλεξε, δήλωσε ότι είχε δύο τραγούδια έτοιμα όταν της έγινε η πρόταση από την ΕΡΤ, αλλά το Better Love ήταν το πιο πρόσφατο και αυτό που αυτή πίστευε ότι ταιριάζει περισσότερο στον διαγωνισμό.

Επίσης ο κ. Παπαδημητρίου σε σχετική ερώτηση μας γιατί η ΕΡΤ δεν επιστρέφει σε ανοικτή επιλογή ώστε να δώσει την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα και ταλέντα να αναδειχθούν, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον, αλλά σ’αυτή την περίπτωση είπε χαρακτηριστικά, όταν καλείς ανοικτά όλους υπάρχει το ρίσκο πάντα να έρχονται όλοι εκείνοι εκτός από κείνους που επιθυμείς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.