Ελλάδα: Η πρώτη τεχνική πρόβα της Κατερίνας Ντούσκα

Ελλάδα: Η πρώτη τεχνική πρόβα της Κατερίνας Ντούσκα

Προτελευταία πρόβα σήμερα και είναι σειρά της  Ελλάδα μας να ανέβει στην σκηνή για την πρώτη πρόβα της Κατερίνας Ντούσκα και του τραγουδιού που εκπροσωπεί φέτος την Ελλάδα “Better Love”.

Η Κατερίνα Ντούσκα εμφανίζεται στην σκηνή φορώντας ένα φόρεμα απαλής απόχρωσης του ροζ ενώ το φόρεμα της έχει κάθετες στα χέρια παράλληλες σειρές από δαντέλες. Μια σειρά από μαργαριτάρια είναι πλεγμένη στα μαλλιά της . Οι τρεις κοπέλες στα φωνητικά φορούν φορέματα κίτρινης απόχρωσης με μανίκια τα οποία είναι φαρδιά και συνέχεια του κυρίως φορέματος τους σαν φτερά όταν ξεδιπλώνονται. Οι χορευτές της είναι ντυμένοι με λευκές και κίτρινες στρώσεις με υψηλά περιλαίμια με μεγάλα μαργαριτάρια μπροστά.

Η ερμηνεία ξεκινάει με την Κατερίνα να στέκεται πάνω σε μια βάση που μοιάζει με μια αρχαία ελληνική κρήνη. Υπάρχουν δύο χορευτές με σπαθιά σε κάθε χέρι στο πλάι και τρεις χορευτές που κάθονται στο μπροστινό μέρος .

Στην συνέχεια, αυτό γυρίζει γύρω για να αποκαλύψει έναν τοίχο λουλουδιών. Τα λουλούδια γίνονται στην συνέχεια  ένα με τα λουλούδια που ανοίγουν στην οθόνη του βίντεο.

Καθώς το τραγούδι προχωρά, οι δύο χορευτές χειριστές σπαθιών εκτελούν συγχρονισμένες μπαλέτο και σύγχρονες χορευτικές κινήσεις, ενώ οι τρεις πρόσθετοι χορευτές αλληλεπιδρούν με τη ερμηνεία του τραγουδιού, ξαπλωμένοι  στο δάπεδο LED. Συνολικά, είναι μια εκλεκτική αλλά εντυπωσιακή οθόνη ενώ φωνητικά το τραγούδι αποδίδεται ικανοποιητικά.

Δείτε το βίντεο από την πρώτη πρόβα της Κατερίνας στο Τελ Αβίβ:

12 σκέψεις για το “Ελλάδα: Η πρώτη τεχνική πρόβα της Κατερίνας Ντούσκα

    1. Τι ωραίο που θα ήταν του χρόνου να επέστρεφε ο διαγωνισμός στην Ελλάδα!! Μόνο ο Θεός ξέρει! Μακάρι…

  1. Οπτικοακουστικό υπερθέαμα υψηλής αισθητικής και ποιότητας. Χαζεύεις και καθηλώνεσαι. Η πρωτιά του ημιτελικού κλείδωσε αφού τα περισσότερα φαβορί ή απογοήτευσαν ή ήταν απλώς καλά. Ανυπομονώ να δω το τηλεοπτικό αποτέλεσμα. Η Ελλάδα φέτος προσφέρει δωρεάν μαθήματα τέχνης αναβαθμίζοντας αισθητικά τον θεσμό.

  2. Που ειναι τα παιδάκια που κράζανε και έθαβαν χωρις να χουν δει τιποτα? ξυδακι και καλη χωνεψη, η κατεριναρα παει τελικο και τοπ 10

  3. Καταλαβαίνω ότι το έχουν δουλέψει πολύ, αλλά νομίζω ότι έχασαν την υπόθεση. Είναι τόσο υπερβολικό, από το φόρεμα μέχρι την κατασκευή, και τόσο διασπασμένο σε επιμέρους πράγματα που γίνονται ταυτόχρονα, που από ότι διαβάζω, τηλεοπτικά φαίνεται περίεργο και ασύνδετο με αποτέλεσμα να χάνει τη δυναμική που δίνει το τραγούδι. Επίσης, εκτιμώ την τόσο καλλιτεχνική διάθεση, αλλά εδώ ξέχασαν ότι απευθύνονται σε ένα ευρύτατο κοινό μέσω ενός εύπεπτου light τηλεοπτικού show, όχι σε παριστάμενους σε δρώμενο σε γκαλερί ή σε εναλλακτική σκηνή.
    Θα περιμένω να το δω και τηλεοπτικά, αλλά φοβάμαι ότι τα παραπάνω θα ισχύουν δυστυχώς.
    Φωνητικά πάντως φαίνεται να ήταν εξαιρετικό.

    1. Πεσ’τα Μάριε, επιτέλους μια λογική αντιμετώπιση. Είναι όντως υπερβολικό, το βικτωριανό φόρεμα της Ντουσκα με τα στρας, τα κοστούμια των χορευτριών, οι ταριες, τα λουλούδια, το ροζ, η κατασκευή, τα γραφικά, τα πολλά άτομα πάνω στη σκηνή, η χορογραφία Όλα αυτά μαζί δείχνουν too much on camera. Το ακριβώς αντίθετο από περισυ που ήταν πολύ άδειο το σκηνικό, φέτος είναι πολύ φορτωμένο. Η του ύψους ή του βάθους. Στο μέσο τηλεθεατή τέτοιες εμφανίσεις δεν αρέσουν τις θεωρούν υπερβολικές και λίγο να το πω απλοϊκά κοριτσίστικες και γλυκαναλατες. Δεν νομίζω η αναγεννησιακή αισθητική να μπορεί να σταθεί στη σκηνή ενός τηλεοπτικού προϊόντος εκτός και αν τα πλάνα είναι πολύ προσεγμένα. Αλλά και πάλι προσέγγισαν αυτήν την αισθητική τελείως λανθασμένα με την τόση υπερβολή Πάντως οι καλύτερες πρόβες για εμένα σήμερα ήταν της Γεωργίας και της Αυστραλίας.

  4. Πολύ καλή εμφάνιση, μου άρεσε πάρα πολύ! Και φωνητικά και η σκηνική παρουσία, όλα φαίνονται εντελώς επαγγελματικά και φαίνεται ότι όλοι έχουν δουλέψει πολύ!
    Δεν ξέρω πως θα δείξει τηλεοπτικά, αλλά τον τελικό δεν μπορώ να μην τον θεωρήσω δεδομένο και πιστεύω και σε μια πολύ καλή θέση!

  5. Μπράβο Μπράβο Μπράβο πολλά πολλά πολλά Μπράβο καλή συνέχεια καλή επιτυχία Κατερίνα καλή επιτυχία ΕΡΤ καλή επιτυχία Ελλάδα όσο για τους ελάχιστους κακοπροαιρετους που γράφουν να διαβάζουν καλύτερα να ακούνε καλύτερα και να γράφουν ποιο σωστά η Κάκια θα σας μείνει

  6. Φέτος η Ελλάδα φαίνεται το πήρε πιο ζεστά το θέμα.Όμως έχουν ένα κόλλημα στο μυαλό οι Έλληνες φανς.Κοιτάνε το δέντρο,χάνουν το δάσος.Μέχρι να πατήσει οικονομικά καλά η χώρα την Ελλάδα ή θα την έχουν στις θέσεις 18-26 ή αποκλεισμένη στα ημιτελικά.

  7. Το τραγούδι πάντως αποδίδεται τέλεια. Τώρα για όλο το υπόλοιπο, αν δεν το δούμε όπως θα φαίνεται στην τηλεόραση δεν μπορούμε να κρίνουμε. Όπως και να ‘χει, αποκλείεται να μην πάει καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.