Ελλάδα: Η ΕΡΤ σε κρίση και τροχιά νέων διοικητικών αλλαγών (Updated)

Ελλάδα: Η ΕΡΤ σε κρίση και τροχιά νέων διοικητικών αλλαγών (Updated)

Η αιτία των νέων διοικητικών αναταράξεων

Related imageΌπως προκύπτει από τα γεγονότα, η αιτία για αυτή την νέα τρικυμία στα διοικητικά της ΕΡΤ είναι η κόντρα μεταξύ του Βασίλη Κωστόπουλου και του Γιώργου Θαλασσινού. Ο δεύτερος μάλιστα, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και υπεύθυνος για την ελληνική ραδιοφωνία είχε στείλει στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ επιστολή μέσω e-mail, στην οποία αποκάλυπτε όσα είχαν γίνει σε συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 25 Οκτωβρίου και εξαπέλυε πυρά κατά του Βασίλη Κωστόπουλου, πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο το κλίμα και προκαλώντας ανάλογη θερμή απάντηση του Κωστόπουλου.

Ο Β. Κωστόπουλος είχε οριστεί στη θέση στις 26 Ιουλίου 2017 και ο Γιώργος Θαλασσινός στις 3 Αυγούστου 2018. Αυτή θα’ναι η τρίτη αλλαγή διοίκησης στην ΕΡΤ την τελευταία τριετία, στην προσπάθεια του υπουργείου να αποφύγει τα χειρότερα.

(Update)

Όπως τους ζητήθηκε παραιτήθηκαν αμφότεροι και πλέον η ΕΡΤ είναι ακέφαλη. Συγκεκριμένα η επιστολή του Γιώργου Θαλασσινού αναφέρει:

“Στις 2.11.2018 μου ζητήθηκε από τον Υφυπουργό, κ. Λευτέρη Κρέτσο ,η παραίτησή μου από μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, χωρίς να μου εξηγηθούν οι λόγοι. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό στα ΜΜΕ από κύκλους του Υφυπουργού ότι δεν κατάφερα να συνεργαστώ αρμονικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ. Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι διαφωνίες μου με τον Βασίλη Κωστόπουλο ήταν πολιτικές (ως προς το τι πρέπει να γίνει στην ΕΡΤ), διοικητικές, δεοντολογικές, και ηθικές. Δεν ήταν καθόλου ”ασυμφωνία χαρακτήρων” ή εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών. Είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό. Κατά τα άλλα, εννοείται ότι θέτω την παραίτησή μου στη διάθεσή σας και εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας στην ΕΡΤ”.

Πλέον περιμένουμε τα πρόσωπα που θα αναλάβουν την θέση τους αλλά και τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα. Φυσικά μέσα σε τέτοιο τεταμένο κλίμα δεν μπορεί να γνωρίζει κανείς τι τροπή θα πάρει το θέμα της Eurovision.

Ας ελπίσουμε ότι τα νέα σύννεφα πάνω από τον κρατικός μας ραδιοτηλεοπτικό φορέα θα διαλυθούν γρήγορα και οι διοικητικές αναταράξεις να μην επηρεάσουν αρνητικά με οποιονδήποτε τρόπο την υπόθεση Eurovision για την χώρα μας.

 

3 σκέψεις για το “Ελλάδα: Η ΕΡΤ σε κρίση και τροχιά νέων διοικητικών αλλαγών (Updated)

  1. Αν είναι δυνατόν η όποια απόφαση για τη Δημόσια Τηλεόραση να παίρνεται σε ένα κομματικό συνέδριο και όχι από το αρμόδιο Υπουργείο. Άντε μετά να πείσεις ότι η ΕΡΤ δεν είναι κομματικό παραμάγαζο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.