Ελλάδα: Αποχής συνέχεια στη Junior Eurovision και το 2021

Ελλάδα: Αποχής συνέχεια στη Junior Eurovision και το 2021

Τι και αν οι φήμες για την επιστροφή της χώρας μας στον περσινό διαγωνισμό της Βαρσοβίας ήταν πιο έντονες από ποτέ και όλα τα στοιχεία ως τώρα (επιλογή Stefania για την εκπροσώπησή μας στην Eurovision και επιλογή Μανώλη Γκίνη ως spokesperson) εδείκνυαν πως ήμασταν ένα βήμα πριν από αυτή, τελικά θα χρειαστεί να περιμένουμε άλλο έναν χρόνο για αυτή μιας και η ΕΡΤ επιβεβαίωσε ότι θα απέχει από τον 19ο Παιδικό Διαγωνισμό που θα διεξαχθή στο Παρίσι της Γαλλίας. Αν και δεν δόθηκε κάποια αιτία για την συνέχιση της απουσίας, φαίνεται πως η πανδημία του κορωνοιού στάθηκε εμπόδιο όπως και σε αρκετές άλλες χώρες και έτσι η Ελλάδα θα απουσιάσει και φέτος. Πολύ πιθανό όμως να αναλογιστεί η ΕΡΤ το ενδεχόμενο επιστροφής του χρόνου παίρνοντας ως δεδομένο ότι τα τελευταία 2 χρόνια μελετούσε πρώτα για αρκετό καιρό την πρόσκληση συμμετοχής που λαμβάνουν όλες οι χώρες από την EBU, κάτι που δεν συνέβαινε όλα τα υπόλοιπα χρόνια από το 2009 που αποχωρήσαμε.

Οι χώρες που έχουν επιβεβαιώσει προκαταρκτικά συμμετοχή είναι :

  • Γαλλία (διοργανώτρια)
  • Γερμανία
  • Γεωργία
  • Ιρλανδία (επιστροφή)
  • Ολλανδία
  • Ουκρανία
  • Πολωνία
  • Πορτογαλία (επιστροφή)
  • Ρωσία

Η Ελλάδα στη Junior Eurovision

Η Ελλάδα έχει συμμετάσχει 6 φορές στον Παιδικό Διαγωνισμό της Eurovision με παρθενική συμμετοχή το 2003 όπου και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο διαγωνισμός. Αν και τα πρώτα χρόνια η πορεία μας ήταν αρκετά ικανοποιητική μπαίνοντας κάθε χρόνο στην πρώτη δεκάδα του διαγωνισμού, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το 2007 μάλιστα το συγκρότημα Made in Greece κατέκτησε την τελευταία θέση με μόλις 2 βαθμούς από την Κύπρο (εξαιρώντας το 12αρι που μέχρι το 2015 λάμβαναν όλες οι χώρες προκειμένου να είναι σίγουρο ότι καμία συμμετοχή δε θα τερματίσει με “nul points), που είναι και η μόνη φόρα ως σήμερα όπου η χώρα μας καταλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση σε διαγωνισμό της Eurovision. Αν και υπήρχαν φήμες πως η ΕΡΤ σχεδίαζε αποχώρηση το 2008 και πως η συγκεκριμένη συμμετοχή επελέγη σκόπιμα για να υπάρχει “δικαιολογία αποχώρησης”, τελικά αυτή πραγματοποιήθηκε ένα χρόνο αργότερα με την οικονομική κρίση που μάστιζε την χώρα και τα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης να είναι οι λόγοι που ισχυρίστηκε ο κρατικός μας φορέας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την συμμετοχή του 2005 “Τώρα είναι η Σειρά μας” που κατέλαβε την 6η θέση, η οποία αποτελεί και την καλύτερη μας θέση μέχρι σήμερα :

 

Θα θέλατε να δείτε την Ελλάδα πίσω στον Παιδικό Διαγωνισμό της Eurovision? Ποια είναι η αγαπημένη σας ελληνική συμμετοχή;

Μία σκέψη στο “Ελλάδα: Αποχής συνέχεια στη Junior Eurovision και το 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.