Ελβετία 2017: Ανακοινώθηκαν οι συντελεστές των φιναλίστ του Die Entscheidungsshow . Οι Σουηδοί δημιουργοί παρόντες και εδώ

Ελβετία 2017: Ανακοινώθηκαν οι συντελεστές των φιναλίστ του Die Entscheidungsshow . Οι Σουηδοί δημιουργοί παρόντες και εδώ

Η δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας SRF ανακοίνωσε τους δημιουργούς των έξι φιναλίστ του Die Entscheidungsshow, που είναι η εθνική επιλογή της χώρας για το διαγωνισμό της Eurovision. Ανάμεσα στα ονόματα διακρίνουμε και αρκετούς Σουηδούς δημιουργούς με εμπειρία μάλιστα στο διαγωνισμό. Η μελοντιφεστιβαλοποίηση της Eurovision φαίνεται πως καλά κρατεί..

Το Die Entscheidungsshow θα διεξαχθεί στις 5  Φεβρουαρίου στο Studio 1 του SRF στη Ζυρίχη. Παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Sven Epiney, ενώ ο νικητής θα κριθεί αποκλειστικά από την ψήφο του τηλεοπτικού κοινού. Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί ο εκπρόσωπος της Ελβετίας στο διαγωνισμό το 2014, θα είναι καλεσμένος στον τελικό όπου θα ερμηνεύσει εκτός της συμμετοχής του Hunter Of Stars και το νέο του τραγούδι Weeping Willow.

Οι δημιουργοί των έξι τραγουδιών είναι οι εξής:

Freschta – Gold

  • Lyrics – Iris Bösiger
  • Music – Iris Bösiger, Christoph Bauss, Christopher Heath, Simon Adrian, Freschta Akbarzada

Ginta Biku – Cet Air La

  • Lyrics – Ginta Biku and LIM (Salim Lakhdari)
  • Music – Johan Czerneski und Daniel Kromo Kromolowski

Michèle – Two Faces

  • Lyrics and music – Laura Kloos, Hermann Niesig, Nils Brunkhorst and Michèle Bircher

Nayda – The Firre In The Sky

  • Lyrics and music – Ricardo Sanz

Shana Pearson – Exodus

  • Lyrics and music – Denniz Jamm, Andreas Stone Johansson, Mahan Moin

Ο Denniz Jamm συμμετέχει με δικό του τραγούδι και στο Melodifestivalen 2017, με το Running With Lions που θα ερμηνεύσει στον τέταρτο ημιτελικό η Alice. Αυτή θα είναι η τρίτη συμμετοχή του Andreas Stone Jojansson σε εθνικό τελικό. Συμμετείχε το 2015 στο Melodi Grand Prix της Νορβηγίας με το τραγούδι Louder και την ίδια χρονιά στο Melodifestivalen της Σουηδίας με το τραγούδι Nonetheless. Τέλος η Mahan Moin συμμετείχε στο Melodifestivalen του 2014 με το τραγούδι Aleo, ενώ φέτος έχει και συμμετοχή στη λιθουανική επιλογή Eurovijizos.

Timbelle – Apollo

Lyrics and music: Elias Näslin, Nicolas Günthardt and Alessandra Günthardt

Η Alessandra Günthardt συνέθεσε τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision 2014 Start A Fire. Η Alessandra είναι 23 ετών τραγουδίστρια και συνθέτης. Είναι μόνιμη κάτοικος Στοκχόλμης, η μητέρα της είναι από τη Σουηδία, ενώ ο πατέρας της είναι Ελβετός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.