Ελβετία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision

Ελβετία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision

Το Ελβετικό κρατικό κανάλι SRF άνοιξε την διαδιτυακή πύλη για την υποβολή υποψήφιων τραγουδιών για τον διαγωνισμό της Eurovision 2020. Ενδιαφερόμενοι στιχουργοί και παραγωγοί μπορούν να αποστείλουν τις μουσικές προτάσεις τους μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. 

 Ίδια συνταγή και φέτος 

Το κρατικό κανάλι της Ελβετίας, SRF, ακολουθώντας την λογική που λέει πετυχημένη συνταγή δεν την αλλάζεις, επιλέγει και φέτος να καθορίσει τον επόμενο εκπρόσωπο της χώρας για την Eurovision 2020 μέσα από εσωτερική επιλογή. Ειδικά μετά την φετινή 4η θέση στο Τελ Αβίβ με τον  Luca Hänni, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας δεν έχει κανέναν λόγο να αλλάξει τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής για τον διαγωνισμό.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους κανόνες και όρους της φετινής ελβετικής επιλογής μπορεί κανείς να βρει στην επίσημη σελίδα του SRF για τον διαγωνισμό.

Η Ελβετία στην Eurovision

Η Ελβετία έκανε το ντεμπούτο της στον πρώτο διαγωνισμό της Eurovision το 1956, τον οποίο κέρδισε κιόλας με την Lys Assia. Η επόμενη νίκη της έλαβε χώρα τρεις δεκαετίες αργότερα, το 1988, με την Celine Dion και το τραγούδι Ne partez pas sans moi με έναν μόλις βαθμό διαφορά από το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι μόνες χρονιές που απουσίασε από τον διαγωνισμό ήταν το 1995, το 1999, το 2001 και το 2003.

Απ’το 2004 και μετά η χώρα έχει τερματίσει 4 φορές τελευταία ενώ είχε να προκριθεί στον τελικό εδώ και τέσσερα χρόνια. Από την ίδια χρονιά, που εμφανίστηκαν οι ημιτελικοί, η καλύτερή της θέση είναι η 8η το 2005 με τις Vanilla Ninja και το τραγούδι Cool Vibes. Την χώρα το 2018 εκπροσώπησαν οι ZiBBZ με το Stones, το οποίο δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Το σερί των συνεχόμενων αποκλεισμών έσπασε φέτος ο Luca Hänni με το τραγούδι “She Got me” το οποίο κατάφερε να έρθει 4ο στον μεγάλο τελικό. Ας θυμηθούμε την εκρηκτική ερμηνεία του Luca στο Τελ Αβίβ τον περασμένο Μάιο:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.