Δανία: Ψηφίστε το αγαπημένο σας τραγούδι από το DMGP 2021 στο Poll του INFE Greece

Δανία: Ψηφίστε το αγαπημένο σας τραγούδι από το DMGP 2021 στο Poll  του INFE Greece

Το Σάββατο πραγματοποιείται το DMGP 2021, ο εθνικός τελικός της Δανίας για την Eurovision 2021. Συνολικά 8 συμμετοχές διεκδικούν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ. Από τις 8 συμμετοχές οι 4 είναι γραμμένες στα δανέζικα, κάτι μάλλον ασυνήθιστο για Σκανδιναβική χώρα να προτιμάται η τοπική γλώσσα να προτιμάται αντί της αγγλικής. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ήχος των περισσοτέρων τραγουδιών θυμίζουν αρκετά την δεκαετία των 80’s

Από τους 8 διαγωνιζόμενους δεν συναντάμε κάποιον πρώην εκπρόσωπο της χώρας ή έστω κάποιον πρώην συμμετέχοντα σε εθνικό τελικό. Πιο γνωστός από τους συμμετέχοντες είναι ο Mike Tramp ο οποίος είναι ένας από τους πιο πετυχημένους ροκ καλλιτέχνες της χώρας. Στους δημιουργούς των τραγουδιών συναντάμε την Lise Cabble η οποία συνθέτει το τραγούδι Silver Bullet και η οποία είχε συνθέσει το Only Teardrops για την Emily De Forest που έφερε στην Δανία το 3ο βραβείο της στον διαγωνισμό, αλλά και την συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 1995  Fra Mols til Skagen. Συναντάμε επίσης ως συνθέτη του τραγουδιού Beautiful τον  Johannes Nymark πρώην μέλος των Lighhouse X που εκπροσώπησαν την Δανία στην Eurovision 2016 με το τραγούδι Soldier Of Love.

Οι συμμετέχοντες
1.Chief 1 & Thomas Buttenschøn – Højt over skyerne

2.Nanna Olivia – Hvileløse hjerter

3.The Cosmic Twins – Silver Bullet

4.Claudia Campagnol – Abracadabra

5.Mike Tramp – Everything Is Alright

6.Fyr & Flamme – Øve os på hinanden

7.Emma Nicoline – Står lige her

8.Jean Michel – Beautiful

To Poll

Στο παρακάτω poll ψηφίστε το αγαπημένο σας από τα 8 υποψήφια τραγούδια.

Ποιο τραγούδι θέλετε να εκπροσωπήσει την Δανία στην Eurovision 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.