Δανία: Στις 5 Μαρτίου ο τελικός του Dansk Melodi Grand Prix 2022!

Δανία: Στις 5 Μαρτίου ο τελικός του Dansk Melodi Grand Prix 2022!

Η Δανία, για ακόμη μια χρονιά, θα επιλέξει τη συμμετοχή της για την Eurovision μέσω του Dansk Melodi Grand Prix που θα διεξαχθεί στις 5 Μαρτίου!

Από σήμερα και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τη συμμετοχή τους, έτσι ώστε να βρεθούν ανάμεσα στους 8 φιναλίστ του μουσικού διαγωνισμού.

Οι κανόνες για να μπορεί κάποιος να συμμετάσχει στη διαδικασία, είναι οι εξής:

  • Ο συνθέτης, ο στιχουργός και ο ερμηνευτής πρέπει να είναι Δανοί πολίτες ή να έχουν παρόμοια σχέση με τη Δανία π.χ. διαμονή στη Δανία ή παντρεμένοι με έναν Δανό.
  • Όσοι ζουν στις Νήσους Φερόε και τη Γροιλανδία έχουν επίσης δικαίωμα να διαγωνιστούν.
  • Όλα τα τραγούδια πρέπει να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν παρουσιαστεί σε δημόσιους χώρους είτε να είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.
  • Οι συνθέτες και οι στιχουργοί μπορούν να υποβάλουν πολλαπλές συμμετοχές.
  • Οι στίχοι δεν πρέπει να περιέχουν πολιτικά μηνύματα, ύβρεις ή άλλη μη αποδεκτή γλώσσα.
  • Όλα τα τραγούδια που πληρούν τα κριτήρια του διαγωνισμού θα αξιολογηθούν από μια επαγγελματική κριτική επιτροπή που έχει συσταθεί από τη δημόσια τηλεόραση της χώρας DR. Η τελική απόφαση της κριτικής επιτροπής δεν μπορεί να προσβληθεί.
  • Μέχρις ότου η DR αποκαλύψει τους τίτλους τραγουδιών και τους δημιουργούς των επιλεγμένων συμμετοχών, οι εμπλεκόμενοι δεν επιτρέπεται να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τις συμμετοχές τους.
  • Όλα τα φωνητικά πρέπει να εκτελεστούν ζωντανά κατά τη διάρκεια του τελικού του Dansk Melodi Grand Prix.

Φέτος η Δανία εκπροσωπήθηκε από το ντουέτο Fyr og Flamme, όπου διαγωνίστηκαν με το τραγούδι Øve os på Hhnanden, γραμμένο εξ ‘ολοκλήρου στη δανική γλώσσα, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και πολλά χρόνια. Το disco αυτό τραγούδι της χώρας, δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Ρότερνταμ, τερματίζοντας στην 11η θέση του δεύτερου ημιτελικού με 89 βαθμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=w2ytONrRyww

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.