Δανία: Στις 10 Φεβρουαρίου θα γίνουν γνωστές οι συμμετοχές του DMGP 2021

Δανία: Στις 10 Φεβρουαρίου θα γίνουν γνωστές οι συμμετοχές του DMGP 2021

Η δημόσια τηλεόραση  της Δανίας ανακοίνωσε πως τα τραγούδια του DMGP 2021, της Δανέζικης εθνικής επιλογής για την Eurovision 2021, θα γίνουν γνωστά στις 10 Φεβρουαρίου. Ο τελικός του φετινού Dansk Melodi Grand Prix θα πραγματοποιηθεί  στις 6 Μαρτίου.

Ο αριθμός των συμμετοχών θα είναι μικρότερος σε σχέση με τις άλλες χρονιές, καθώς μόνο 8 καλλιτέχνες (ή καλλιτεχνική  σχήματα) θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Ρότερνταμ προκειμένου να εκπροσωπήσουν την Δανία  στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision. Τα υποψήφια 8 τραγούδια θα παιχτούν για πρώτη φορά από τους Δανέζικους ραδιοφωνικούς σταθμούς P3 Buffeten, Formiddag på 4’eren και P4, ενώ στις 15:00 όλα τα τραγούδια θα είναι διαθέσιμα στην σελίδα  της Δανέζικης τηλεόρασης και στην εφαρμογή του διαγωνισμού.

Το DMGP ήταν ο πρώτος τελικός πέρσι που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, λόγω την πανδημίας του ιού COVID-19. Κάτι τέτοιο αναμένεται να συμβεί και φέτος, καθώς τα μέτρα κατά της πανδημίας είναι πολύ αυστηρά στην πρωτεύουσα της Δανίας, Κοπεγχάγη.  Μια επιπλέον είδηση για την διεξαγωγή του DMGP 2021, είναι πως θα επιστρέψει η Live ορχήστρα που θα συνοδεύσει τα τραγούδια, με διευθυντή της ορχήστρας τον Peter Düring.

Οι παρουσιαστές του DMGP 2021

Η DR ανακοίνωσε και τους παρουσιαστές του Δανέζικου τελικού. Πρόκειται για την Tina Müller και τον Martin Brygmann. Η Tina είναι δημοσιογράφος, ενώ ο Martin είναι ηθοποιός, παρουσιαστής και μουσικός. Στο παρελθόν μάλιστα ο Martin Brygmann έχει υπάρξει μέλος τις κριτικής επιτροπής του DMGP, ενώ έχει λάβει μέρος σε αυτό ως συνθέτης το 2005.

Απόντες οι περσινοί νικητές

Οι περσινοί νικητές του διαγωνισμού Ben & Tan δεν θα βρίσκονται ανάμεσα στους φετινούς διαγωνιζόμενους. Όπως δήλωσαν οι νεαροί καλλιτέχνες οι οποίοι κέρδισαν πέρσι με το τραγούδι Yes, προτίμησαν να μην επιστρέψουν στο φεστιβάλ καθώς νιώθουν πως θα έκλεβαν μια θέση από τους φετινούς υποψηφίους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.