Δανία: Οι 10 φιναλίστ του “DMGP 2020”

Δανία: Οι 10 φιναλίστ του “DMGP 2020”

Η δημόσια τηλεόραση της Δανίας DR, αποκάλυψε τις 7 συμμετοχές που έρχονται να συμπληρώσουν την δεκάδα του εθνικού τελικού της χώρας για την Eurovision 2020, Dansk Melodi Grand Prix.

Οι 3 πρώτες συμμετοχές του τελικού επελέγησαν μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού της χώρας P4 συμμετέχοντας συνολικά 9 τραγούδια, τα οποία ήταν χωρισμένα σε 3 group των 3 συμμετοχών, ανάλογα με την περιφέρεια προέλευσης των καλλιτεχνών  (Βόρεια, Νότια και Ανατολική Δανία). Το κοινό ψήφιζε τα αγαπημένα του τραγούδια μέχρι τις 24 Ιανουαρίου και το τραγούδι με τις περισσότερες ψήφους σε κάθε έναν από αυτούς τους 3 ομίλους, προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό. Από τα 6 κομμάτια που δεν κατάφεραν να προκριθούν από το κοινό, μια επιτροπή έδωσε wildcards για τον τελικό σε 2 από αυτά, ενώ τα υπόλοιπα 5 τα επέλεξε μια κριτική επιτροπή ειδικών. Ακολουθούν οι 10 συμμετοχές του DMGP 2020:

Φέτος το DMGP κλείνει 50 χρόνια, και έτσι η διοργάνωση θα είναι επετειακή. Συγκεκριμένα ο τελικός της φετινής διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου στην  Royal Arena της Κοπεγχάγης με παρουσιαστές τους Hella Joof και Rasmus Bjerg, ενώ για πρώτη φορά μετά το 1999 θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα.

Μία σκέψη στο “Δανία: Οι 10 φιναλίστ του “DMGP 2020”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.