Δανία: Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές των ημιτελικών του DMGP 2020

Δανία: Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές των ημιτελικών του DMGP 2020

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Δανία θα επιλέξει την συμμετοχή της για την Eurovision 2020 μέσω της εθνικής της επιλογής Dansk Melodi Grand Prix (DMGP). Φέτος το DMGP κλείνει 50 χρόνια, και έτσι η διοργάνωση φέτος θα είναι επετειακή. Συγκεκριμένα ο τελικός της φετινής διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 7 Μαρτίου στην  Royal Arena της Κοπεγχάγης με παρουσιαστές τους Hella Joof και Rasmus Bjerg, ενώ για πρώτη φορά μετά το 1999 θα υπάρχει ζωντανή ορχήστρα.

Σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια παρουσιάζονται και στον τρόπο διεξαγωγής του τελικού, καθώς τα 5 από τα 10 κομμάτια τραγούδια του μεγάλου τελικού έχουν προκριθεί απευθείας σε αυτόν και τα οποία θα τα ακούσουμε σε μεταγενέστερη φάση του διαγωνισμού.

Τα υπόλοιπα 5 κομμάτια θα επιλεγούν μέσα από την ραδιοφωνική επιλογή στην οποία συμμετέχουν συνολικά 9 τραγούδια, τα οποία είναι χωρισμένα σε 3 group των 3 συμμετοχών ανάλογα με την περιφέρεια προέλευσης των καλλιτεχνών  (Βόρεια, Νότια και Ανατολική Δανία). Το κοινό ψηφίζει τα αγαπημένα του τραγούδια μέχρι τις 24 Ιανουαρίου και το τραγούδι με τις περισσότερες ψήφους σε κάθε έναν από αυτούς τους 3 ομίλους προκρίνεται στον μεγάλο τελικό. Από τα 6 κομμάτια που δεν κατάφεραν να προκριθούν από το κοινό, μια επιτροπή δίνει wildcards για τον τελικό σε 2 από αυτά, συμπληρώνοντας έτσι την 10άδα του μεγάλου τελικού. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τα 9 τραγούδια των ημιτελικών της ραδιοφωνικής επιλογής του DMGP 2020.

A Group – Νοτια Δανία
Β Group – Ανατολική Δανία
C Group – Βόρεια Δανία

Στον μεγάλο τελικό όπου θα συμμετέχουν συνολικά 10 τραγούδια, το σύστημα επιλογής θα είναι 50% televoting και 50% επιτροπές, έπειτα τα πρώτα 3 τραγούδια θα διαγωνιστούν στον σούπερ τελικό όπου ο νικητής, ο οποίος θα επιλεγεί ξανά από επιτροπές και κοινό, θα εκπροσωπήσει την Δανία στην Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ. Ποιο από τα τραγούδια των ημιτελικών της ραδιοφωνικής επιλογής σας άρεσε περισσότερο;

Μία σκέψη στο “Δανία: Ανακοινώθηκαν οι συμμετοχές των ημιτελικών του DMGP 2020

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.