Γνωρίστε τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν

Γνωρίστε τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν

Χώρα: Αζερμπαϊτζάν
Καλλιτέχνης: Samra
Τραγούδι: Miracle
Συνθέτες: Amir Aly, Jakke “T.I Jakke” Erixson, Henrik Wikström
Στιχουργοί: Amir Aly, Jakke “T.I Jakke” Erixson, Henrik Wikström

Το Αζερμπαϊτζάν συμμετέχει στη Eurovision από το 2008 έχοντας μια πετυχημένη πορεία στον διαγωνισμό, αφού δεν έχει αποκλειστεί ποτέ από τον μεγάλο τελικό και βρίσκεται στη δεκάδα του βαθμολογικού πίνακα όλες τις χρονιές με εξαίρεση το 2014 και το 2015. Το 2011 κατάφερε να φτάσει στη νίκη με τους Ell & Nikki και το τραγούδι Running Scared συγκεντρώνοντας 221 βαθμούς.

Φέτος το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας İctimai επέλεξε τη Samra για να εκπροσωπήσει το Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision 2016.

Samra Rahimli, όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, είναι μια νεαρή αζέρα τραγουδίστρια γεννημένη στις 19 Οκτωβρίου του 1994. Το 2012 πήρε μέρος στην εθνική επιλογή της χώρας για τη Eurovision, χωρίς όμως να καταφέρει να την εκπροσωπήσει στην έδρα της. Το 2015 συμμετείχε στο “The Voice of Turkey φτάνοντας μέχρι τα προκριματικά. Όταν το 2015 το “Voice” ήρθε στο Αζερμπαϊτζάν, έλαβε και πάλι μέρος καταφέρνοντας να βρεθεί στον τελικό. Η Samra έχει επιρροές από Aretha Franklin, Diana Ross, Beyoncé και ονειρεύεται κάποια στιγμή να πρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ “Dream Girls”.

Το Miracle, που θα μας παρουσιάσει η Samra στη Στοκχόλμη, παρά τον παραμυθένιο τίτλο του, είναι ένα τραγούδι που μιλάει για έναν χωρισμό. “Είχα ζήσει κάποτε μια παρόμοια κατάσταση” μας εξηγεί, “δεν είναι ποτέ εύκολο να αφήσεις κάποιον, αλλά πρέπει να φανείς δυνατός και να προχωρήσεις παρακάτω”.

Το Αζερμπαϊτζάν εμφανίζεται στη 14η θέση του 1ου ημιτελικού στις 10 Μαιου.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 3

Μιχαήλ Γιώργος: 7

Πετράκη Αναστασία: 9

Τσεκούρας Γιώργος: 5

Χαρπαντίδης Στέφανος: 6

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.