Γνωρίστε την συμμετοχή της Εσθονίας

Γνωρίστε την συμμετοχή της Εσθονίας

Χώρα: Εσθονία
Καλλιτέχνης: Jüri Pootsmann
Τραγούδι: Play (Παίξε)
Σύνθεση: Fred Krieger, Stig Rästa, Vallo Kikas
Στίχοι: Fred Krieger, Stig Rästa, Vallo Kikas

Η Εσθονία συμμετείχε πρώτη φορά επίσημα στον διαγωνισμό το 1994, είχε και μια ανεπίσημη συμμετοχή το 1993 η οποία δεν προκρίθηκε από τον προκριματικό. Απείχε από τον διαγωνισμό μόνο το 1995, έκτοτε συμμετέχει συνεχώς. Ήταν η πρώτη πρώην Σοβιετική χώρα που κέρδισε τον διαγωνισμό το 2001 με τους Tanel Padar, Dave Benton & 2XL και το τραγούδι “Everybody”, αυτή ήταν και η μοναδική της νίκη. Από το 2004 που μπήκαν οι ημιτελικοί είχε μια δυσκολία να προκριθεί μέχρι το 2008 καθώς είχε 5 σερί αποκλεισμούς, από το 2009 όμως τα πάει πολύ καλύτερα καθώς έχει 5 στις 7 προκρίσεις, μάλιστα με 3 από τις συμμετοχές τους σε αυτό το διάστημα να μπαίνουν 10άδα.

Η Εσθονία διάλεξε και φέτος την συμμετοχή της με τον διαγωνισμό Eesti laul, όπου συμμετείχαν 20 κομμάτια χωρισμένα σε 2 ημιτελικούς των 10 τραγουδιών, από αυτά περνούσαν 10 στον τελικό (5 από κάθε ημιτελικό) όπου με την ψήφο κοινού και επιτροπής περνούσαν τα 3 πρώτα στον Super τελικό όπου αποφάσιζε μόνο του το κοινό. Από νωρίς ξεχώρισε ο νεαρός Juri Pootsman με το τραγούδι “Play”.

O Juri γεννήθηκε το 1994 στην Εσθονία και είναι ένας από τους νεαρούς και ανερχόμενους καλλιτέχνες αυτής της χώρας. Το 2015 ήταν ο νικητής του Εσθονικού idol, και την ίδια χρονιά υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με την δισκογραφική Universal Baltics, και βραβεύτηκε ως ο καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης της Εσθονίας.

Το “Play” είναι ένα retro/alternative κομμάτι γραμμένο εξ’ολοκλήσου στα αγγλικά. Ανάμεσα στους συνθέτες του κομματιού είναι και ο Stig Rasta, o οποίος εκπροσώπησε την Εσθονία το 2015 μαζί με την Elina Borg με το κομμάτι “Goodbye to yesterday” και κατέλαβε την 7η θέση. Οι άλλοι 2 συνθέτες είναι οι Fred Krieger και Vallo Kikas

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 5

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 8

Μαντζίλας Δημήτρης: 9

Μιχαήλ Γεώργιος: 8

Πετράκη Αναστασία: 7

Τσεκούρας Γιώργος: 7

Χαρπαντίδης Στέφανος: 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.