Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ολλανδίας

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ολλανδίας

Τραγούδι: Slow Down

Ερμηνευτής: Douwe Bob

Μουσική: Douwe Bob Posthuma, Jan-Peter Hoekstra, Jeroen Overman, Matthijs van Duijvenbode

Στίχοι: Douwe Bob Posthuma, Jan-Peter Hoekstra, Jeroen Overman

Η Ολλανδία συμμετέχει στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από το 1956, απουσιάζοντας μόνο 4 χρονιές (1985, 1991, 1995, 2002). Έχει βρεθεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα 4 φορές, το 1957 στη Φρανκφούρτη με την Corry Brokken και το Net Als Toen, το 1959 στις Κάννες με την Teddy Scholten και το Een Beetje, το 1969 στη Μαδρίτη με την Lenny Kuhr και το De Troubadour (όπου στην πρώτη θέση τότε είχαν ισοβαθμήσει 4 χώρες, η Αγγλία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ολλανδία) και το 1975 στη Στοκχόλμη με τους Teach-In και το Ding-A-Dong. Από το 2004 που πραγματοποιούνται πλέον και ημιτελικοί στη Eurovision, η Ολλανδία έχει προκριθεί στον μεγάλο τελικό μόνο το 2004, 2013, 2014 και 2015, με καλύτερη θέση τα τελευταία χρόνια τη 2η το 2014 με τους The Common Linnets και το τραγούδι Calm After The Storm συγκεντρώνοντας 238 βαθμούς.

Φέτος η Ολλανδία εκπροσωπείται από τον Douwe Bob που του έγινε απευθείας ανάθεση από τον δημόσιο τηλεοπτικό φορέας της χώρας AVROTROS.

Ο 23χρονος Douwe Bob γεννήθηκε και μεγάλωσε μέσα σε καλλιτεχνική οικογένεια. Το 2012 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος τραγουδιστής/τραγουδοποιός στην Ολλανδία και καθιερώθηκε στη μουσική σκηνή της χώρας με το άλμπουμ του Pass it on και επιτυχίες του όπως το  Sweet Sunshine και το Hold Me Now (ντουέτο με την Anouk). Η μουσική του χαρακτηρίζεται από συνδυασμό τραγουδιών των 60’s και 70’s, έχοντας ταυτόχρονα και έναν σύγχρονο ήχο. Με την μπάντα του έχουν κάνει εμφανίσεις σε εθνικά αλλά και διεθνή φεστιβάλ. Η πιο πρόσφατη περιοδεία τους ήταν στις Κάτω Χώρες.

Το Slow Down είναι ένα τραγούδι διαμαρτυρίας ενάντια στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής. Ο Douwe μας παροτρύνει να καθίσουμε και να σκεφτούμε τι πραγματικά είναι σημαντικό στη ζωή.

Η Ολλανδία εμφανίζεται στην 6η θέση του 1ου ημιτελικού στις 10 Μαΐου.

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 7

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 6

Μιχαήλ Γιώργος: 3

Πετράκη Αναστασία: 2

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Χαρπαντίδης Στέφανος: 6

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.