Γνωρίστε τη συμμετοχή της Μολδαβίας

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Μολδαβίας

Τραγούδι: Falling Stars

Ερμηνεύτρια: Lidia Isac

Μουσική: Gabriel Alares, Sebastian Lestapier, Ellen Berg, Leonid Gutkin

Στίχοι: Gabriel Alares, Sebastian Lestapier, Ellen Berg, Leonid Gutkin

Η Μολδαβία μετράει ήδη 11 συμμετοχές στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με καλύτερή της θέση την 6η στο ντεμπούτο της χώρας το 2005, συγκεντρώνοντας 148 βαθμούς με τους Zdob si Zdub και το Boonika Bate Toba. Έχει μείνει εκτός τελικού μόνο το 2008, 2014 και 2015.

Φέτος εκπροσωπείται από την Lidia Isac και το τραγούδι Falling Stars, η οποία έπειτα από 2 ημιτελικούς και 1 τελικό στην εθνικής επιλογής της χώρας O Melodie Pentru Europa, κατάφερε να βγει νικήτρια και να πάρει το χρυσό εισιτήριο για τη Στοκχόλμη. Η Lidia έχει προσπαθήσει ξανά στο παρελθόν να εκπροσωπήσει τη Μολδαβία στη Eurovision και ως σόλο καλλιτέχνης αλλά και ως μέλος του γκρουπ Glam.

Η Lidia γεννήθηκε 27 Μαρτίου 1993 στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. Άρχισε να ασχολείται με τη μουσική από τότε που ήταν παιδί. Στην ηλικία των 7 άρχισε μαθήματα πιάνου στο μουσικό σχολείο Maria Biesu στο Κισινάου. Η πρώτη της διεθνή επιτυχία ήρθε στα 13 της συμμετέχοντας στο “Serebryanaia Yantra contest” στη Βουλγαρία. Το 2013 η Lidia ήρθε 3η στον μουσικό διαγωνισμό “East Bazaar” στη Γιάλτα. Το 2014 έφτασε μέχρι τον τελικό του διεθνή διαγωνισμού “New Wave” στη Λετονία. Επίσης έχει πάρει μέρος στο  “Baltic Supertars Contest” στην Αγία Πετρούπολη. Το 2015 ήρθε πρώτη στο “Meikin Asia” που πραγματοποιήθηκε στο Κιργιστάν.

Η Μολδαβία θα εμφανιστεί στην 3η θέση του 1ου ημιτελικού στις 10 Μαιου

Οι συντάκτες του INFE Greece βαθμολόγησαν το τραγούδι με κλίμακα από το 1 έως το 10:

Αργυρίου Γιάννης: 2

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 3

Μιχαήλ Γιώργος: 5

Πετράκη Αναστασία: 4

Τσεκούρας Γιώργος: 3

Χαρπαντίδης Στέφανος: 4

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.