Γνωρίστε τη συμμετοχή της Λετονίας, “Funny Girl” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Λετονίας, “Funny Girl” – Ψηφίστε στο poll

Το “αστείο κορίτσι” είναι η 19η συμμετοχή της Λετονίας στο διαγωνισμό. Η Laura Rizzotto που θα το ερμηνεύσει καλείται να φέρει τη χώρα της και πάλι στον τελικό, μετά από την περσινή τελευταία θέση που έλαβε η Λετονία στον πρώτο ημιτελικό.

Λίγα λόγια για τη Laura Rizzotto και το Funny Girl

Η Laura Rizzotto είναι 24 χρονών και έχει βραζιλιάνικη καταγωγή. Η ίδια μάλιστα γεννήθηκε στο Ρίο, όπου κυκλοφόρησε και την πρώτη της δισκογραφική δουλειά με τη Universal Music Brazil. Μεγάλο μέρος της ζωής το πέρασε στις ΗΠΑ, αφού οι γονείς της μετανάστευσαν εκεί ως οικονομικοί πρόσφυγες.

Έχει κάνει διάφορες μουσικές και θεατρικές σπουδές, με σημαντικότερες αυτές στο Berklee University, το διασημότερο μουσικό πανεπιστήμιο του κόσμου.

Το 2014 κυκλοφόρησε τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά, ενώ από το 2016 μέχρι και το 2017 υπήρξε δάσκαλος της πορτογαλικής γλώσσας στη Jennifer Lopez!

To 2017 κυκλοφόρησε την τρίτη δισκογραφική της δουλειά, ως ανεξάρτητη καλλιτέχνης, ενώ το 2018 θα κυκλοφορήσει ένα δίσκο αφιέρωμα στην λετονική καταγωγή της.

Εκπρόσωπος της Λετονίας στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, χρίσθηκε μετά τη νίκη της στο Supernova με το τραγούδι Funny Girl. Επικράτησε μεταξύ 63 συμμετοχών που υποβλήθηκαν στη δημόσια τηλεόραση της χώρας, κερδίζοντας στον τελικό τόσο την ψηφοφορία του κοινού, όσοι και την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής. Το τραγούδι υπογράφει η ίδια τόσο τους στίχους, όσο και τη μουσική.

Η Λετονία στο διαγωνισμό της Eurovision

Παρά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα η Λετονία στο διαγωνισμό, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Λετονία ευτύχησε στις τρεις πρώτες της συμμετοχές να κατακτήσει μία τρίτη και μία πρώτη θέση. Το 2002 η Marie N με το I Wanna, αλλάζει ρούχα επί σκηνής και κερδίζει τις εντυπώσεις και το διαγωνισμό φέρνοντας τη Eurovision στη Ρίγα. Έκτοτε δυστυχώς μόνο άσχημα έχει να θυμάται η κατά τα άλλα συμπαθητική βαλτική χώρα, η οποία όμως πάντοτε μας φιλοδωρεί με ένα ωραιότατο μηδενικό στη βαθμολογία. Από το 2009 μέχρι και το 2014 η Λετονία δεν κατάφερε να προκριθεί ούτε μία φορά στον τελικό. Το 2015 η Aminata ανέτρεψε αυτή την παράδοση και έφερε τη χώρα της στην έκτη θέση! Το 2016 με ένα δικό της και πάλι τραγούδι ο Justs προκρίθηκε στον τελικό, αλλά περιορίστηκε στην 15η θέση. Πέρσι οι Triana Park τερμάτισαν στην τελευταία θέση του πρώτου ημιτελικού και αποκλείστηκαν.

Η Λετονία θα εμφανισθεί στη 14η θέση του δεύτερου ημιτελικού.

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του InfeGreece:

Αργυρίου Γιάννης: 5

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 7

Κορυπάς Ανδρέας: 8

Κωστίκας Γιάννης: 6

Ματάμης Αποστόλης: 6

Μπαρμπούτης Πασχάλης: 6

Μπογιάννος Απόστολος: 7

Περβενάς Ανδρέας: 6

Πετράκη Αναστασία: 10

Σακκάς Νικόλαος: 5

Σαρκισιάν Τιγκράν: 8

Σιακαντάρης Σπύρος: 8

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Φαρμάκας Δημήτρης: 5

Χαρπαντίδης Στέφανος: 8

Μ.Ο.: 6,73

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή της Λετονίας, "Funny Girl";

9 σκέψεις για το “Γνωρίστε τη συμμετοχή της Λετονίας, “Funny Girl” – Ψηφίστε στο poll

  1. Από τις καλύτερες συμμετοχές του β’ ημιτελικού. Όχι τόσο για το τραγούδι αλλά για την ερμηνεύτρια. Θεωρώ δεδομένη τη μαζική υποστήριξη από επιτροπές (βλέπε Σλοβενία 2011) και την πρόκριση στον Τελικό!

    Μέχρι στιγμής :

    1. Λετονία 8/10
    2. Νορβηγία 7/10
    3. Σερβία 6/10
    4. Ολλανδία 6/10
    5. Δανία 6/10
    6. Γεωργία 5/10
    7. Ρουμανία 5/10
    8. Αυστραλία 5/10
    9. Ρωσία 4/10
    10. Μολδαβία 3/10
    11. Άγιος Μαρίνος 2/10

    INFE :

    Αυστραλία 7.80
    Δανία 7.20
    Λετονία 6.73
    Νορβηγία 6.00
    Ολλανδία 5.93
    Σερβία 5.87
    Μολδαβία 5.66
    Ρουμανία 4.73
    Ρωσία 4.66
    Άγιος Μαρίνος 4.13
    Γεωργία 2.73

  2. Αν κάνω τα στραβά μάτια και παραγνωρίσω το γεγονός ότι αγνόησαν ένα τραγούδι που θα έγραφε ιστορία στη γιουροβίζιον (Esamiba), τότε, οκ, δεν έχω θέμα με το Funny Girl. Μια χαρά μπαλάντα είναι.

    #12/43.

  3. Αν δεν καταφέρει να περάσει δεν θα με εκπλήξει και σίγουρα δεν θα μου λείψει από τον τελικό.
    Είναι σχεδόν απίστευτο πόσα αδιάφορα τραγούδια έχουν μαζευτεί στον β’ ημιτελικό. Σίγουρα κάποια από αυτά θα περάσουν, αλλά στον τελικό θα πατώσουν.

  4. H κατά φαντασία μοιραία της φετινής Εurovision. Αυτή τώρα κάθεται στο καθιστικό της και παριστάνει το κορίτσι του Bond. Σιγά κοπέλα μου, μας άναψες και που να τρέχει η πυροσβεστική βραδιάτικα;

    3/10 («εγώ σας βάζω τγία» που έλεγε και ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης) και στην 36η θέση της λίστας μου για φέτος.

  5. Θα μπορούσε να ήταν δυνατό κομμάτι μόνο αν το έλεγε μια κορυφαία φωνή, ή μια ντίβα. Είναι από τα τραγούδια που γράφονται με κύριο σκοπό να δώσουν “ερμηνευτικό χώρο” σε μια σπουδαία τραγουδίστρια. Και η Laura μάλλον υπερεκτίμησε λιγάκι τον εαυτό της… Δεν με έπεισε ιδιαίτερα στον εθνικό τελικό.
    Βαθμός 6.

  6. Δεν ειναι κακο τραγουδι και η τραγουδιστρια αρκετα καλη. Το βρισκω ομως πολυ επιτηδευμενο. Μια καλουτσικη αισθαντικη μπαλαντα αλλα χωρις να εχει κατι το ιδιαιτερο που να ξεχωρισει απο το σωρο. Αν ετοιμασουν κατι καλο σκηνικα και δεν περιοριστουν στο τιναγμα μαλλιου της τραγουδιστριας και στο επιτηδευμενο sexiness ισως παρουν μια θεση στο τελικο. Εκει βεβαια δεν ξερω αναμεσα σε 25 αλλες συμμετοχες ποσο θα ξεχωρισει ωστε να κανει τον κοσμο να το ψηφισει μαζικα. 6,5/10 απο μενα.

  7. Απτο πρωτο άκουσμα δεν μου αρεσε. Μου φαίνεται πολύ μονότονο σαν τραγούδι και για κάποιο λογο κάπως αγχωτικό και εκνευριστικό. Είναι κρίμα γιατί φαίνεται οτι έχει γινει προσπάθεια και η Laura Είναι εξαιρετική. 4/10 και 41/43 δυστυχως.

  8. Συμφωνώ…το esamiba θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα συμμετοχή!
    Στο “funny girl” τώρα…Αρχικα θα μπορούσε να ήταν το soundtrack γνωστης ταινίας…Δεν εναι κακή συμμετοχή!Ίσως κάπως επιτηδευμένη.Στο λάιβ η γλυκιά Λάουρα είναι πολύ καλή αλλά με ενοχλούν αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις και το τοοοσο κόκκινο!(ειδικά στο φόρεμα) 7/10
    Τώρα για το τι θα κάνει στο θεσμό είναι πολύ δύσκολο να το πούμε…Νομίζω ότι μόνο οι επιτροπές μπορούν να το στηρίξουν και να του δώσουν τη πρόκριση αφού στο κοινό δε νομίζω να ψηφιστεί ιδιαίτερα!για την ώρα νομίζω θα αποκλειστεί οριακά….Αν περάσει δύσκολα θα πετύχει μια υψηλότερη θέση πάνω από την 20η…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.