Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ιρλανδίας «Dying To Try» – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ιρλανδίας «Dying To Try» –  Ψηφίστε στο poll

Φέτος, η νήσος της Ιρλανδίας εκπροσωπείται από τον μόλις 20 ετών Brendan Murray. Η επιλογή του συγκεκριμένου καλλιτέχνη έγινε από την δημόσια τηλεόραση της χώρας RTE, ενώ η επιλογή του τραγουδιού έγινε από μία ειδική επιτροπή και από τον γνωστό μάνατζερ και κριτή του X Factor UK, Louis Walsh.

Ο Brendan ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος του συγκροτήματος  Hometownκαταφέρνοντας να κατακτήσουν την κορυφή των charts στην Ιρλανδία. Τον Δεκέμβριο του 2016 όμως το συγκρότημα ανακοίνωσε την διάλυσή του. Κάπως έτσι, ο Brendan θα εκπροσωπήσει την Ιρλανδία στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision στο Κίεβο, με το τραγούδι ”Dying To Try”, μία σύνθεση των Jörgen Elofsson and James Newman.

 Η Ιρλανδία είναι η μεγάλη βασίλισσα του διαγωνισμού, με 7 νίκες και αρκετές θέσεις στην πρώτη πεντάδα. Το ντεμπούτο της χώρας έγινε το 1965 και το 1970 ήρθε η πρώτη τους νίκη με την Dana και το ”All Kinds of Everything”. Η δεκαετία του 80′ σημαδεύτηκε από τις δύο νίκες του Johnny Logan ενώ στη δεκαετία του 90′ σημείωσαν 4 νίκες, τρεις εκ των οποίων ήταν συνεχόμενες (1992-94). Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η χώρα δεν σημειώνει τόσο μεγάλη επιτυχία στον διαγωνισμό, με καλύτερη τους θέση την 8η το 2011 με το δίδυμο των Jedward.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την φετινή συμμετοχή της χώρας:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece:

Αργυρίου Γιάννης: 7

Πετράκη Αναστασία: 2

Κωστίκας Γιάννης: 1

Ματάμης Αποστόλης:9

Φαρμάκας Δημήτρης: 3

Μαντζίλας Δημήτρης: 8

Χαρπαντίδης Στέφανος: 4

Σιακαντάρης Σπύρος: 3

Νταντάλιας Άγγελος: 3

Τσεκούρας Γιώργος: 2

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Κορυπάς Αντρέας: 1

ΜΟ: 3,66

Μία σκέψη στο “Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ιρλανδίας «Dying To Try» – Ψηφίστε στο poll

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.