Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ελβετίας «Apollo» – Ψηφίστε στο poll!

Γνωρίστε τη συμμετοχή της Ελβετίας «Apollo» – Ψηφίστε στο poll!

Ο εκπρόσωπος της Ελβετίας για τη φετινή Eurovision, προέκυψε έπειτα από τον εθνικό τελικό της χώρας Die Entscheidungsshow, όπου το κοινό κλήθηκε να αποφασίσει τον νικητή ανάμεσα από 6 συμμετοχές. Το συγκρότημα Timebelle λοιπόν ήταν αυτό που κέρδισε τους τηλεθεατές με το τραγούδι “Apollo” και με συντριπτικό ποσοστό 47.88% έναντι 18.02% που κατάφερε να συγκεντρώσει το δεύτερο.

Το συγκρότημα Timebelle δημιουργήθηκε στην Ελβετία. Το όνομά του προήλθε από το Zytglogge, ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Βέρνης. Κι ενώ αρχικά αποτελούταν από 5 αγόρια τα οποία φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης, στη συνέχεια αυτό άλλαξε, αφού πλέον το γκρουπ είναι τριμελές και απαρτίζεται από την τραγουδίστρια Miruna Manescu (ρουμάνικης καταγωγής), τον ντράμερ Samuel Forster (Ελβετός) και τον Emanuel Daniel Andriescu -σαξόφωνο, κλαρινέτο, πιάνο- (ρουμάνικης καταγωγής επίσης). Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Timebelle συμμετέχουν σε εθνικό τελικό της Ελβετίας, αφού προσπάθησαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα και το 2015 με το τραγούδι “Singing About Love”, τερματίζοντας στην δεύτερη θέση.

Συντελεστές του τραγουδιού “Apollo”, που θα μας παρουσιάσουν οι Timebelle στη σκηνή του Κιέβου στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού στις 11 Μαΐου, είναι η Alessandra Günthardt, η οποία συνέθεσε τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στη Eurovision 2014 “Start A Fire, ο Elias Näslin και ο Nicolas Günthardt.

H Ελβετία είναι η χώρα που διοργάνωσε και κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό στο Lugano με την Lys Assia και το “Refrain”. Κέρδισε επίσης και τον διαγωνισμό το 1988 με την πασίγνωστη πλέον star, Celine Dion και το κομμάτι “Ne partez pas sans moi”. Η καλύτερη θέση της χώρας την τελευταία δεκαετία στη Eurovision, είναι η 13η το 2014 με τον Sebalter και το τραγούδι “Hunter Of Stars”.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τη συμμετοχή της Ελβετίας για τη Eurovision 2017, “Apollo”:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece:

Αργυρίου Γιάννης: 9

Πετράκη Αναστασία: 7

Κωστίκας Γιάννης: 9

Ματάμης Αποστόλης: 7

Φαρμάκας Δημήτρης: 4

Μαντζίλας Δημήτρης: 5

Χαρπαντίδης Στέφανος: 6

Σιακαντάρης Σπύρος: 7

Νταντάλιας Άγγελος: 7

Τσεκούρας Γιώργος: 7

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 5

Κορυπάς Αντρέας: 7

Μ.Ο.: 6,66

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.