Γνωρίστε την συμμετοχή του Ισραήλ “Home” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή του Ισραήλ “Home” – Ψηφίστε στο poll

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ, IBA επέλεξε για 5η συνεχόμενη χρονιά επέλεξε τον εκπρόσωπο του Ισραήλ για την Eurovision μέσω του talent show, HaKokhav HaBa L’Eurovizion (Rising Star), στο οποίο νικητής αναδείχθηκε ο Kobi Marimi ο οποίος θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στην Eurovision που θα φιλοξενήσει το ίδιο, με το τραγούδι “Home”.

Λίγα λόγια για τoν Kobi Marimi

Kobi Marimi γεννήθηκε στις 8 Οκτοβρίου το 1991 στην πόλη Ramat Gan και έχει καταγωγή από Εβραϊκή οικογένεια με προέλευση από το Ιράκ. O Kobi Marimi ξεκίνησε να τραγουδάει από 13 ετών, αλλά ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός παίζοντας σε πολλά θεατρικά έργα και musical, ενώ κέρδισε το 2017 το βραβείο του πιο υποσχόμενου ηθοποιού. Στο μουσικό talent show κέρδισε  την συμπάθεια κοινού και επιτροπών χάρις το ιδιαίτερο του στυλ και τις φωνητικές του ικανότητες.

Λίγα λόγια για το τραγούδι “Home”

Το τραγούδι Home είναι μια συναισθηματική μπαλάντα γραμμένη εξολοκλήρου στα αγγλικά συνθέτες της οποίας είναι οι Ohad Shargai και Inbar Weitzman. Το τραγούδι είναι σε πολλά σημεία αυτοβιογραφικό για τον Kobi Merimi και τους αγώνες που έδωσε για να πραγματοποιήσει το όνειρο του πάνω στην σκηνή.

Οι Στίχοι του “Home”

Caught up in this moment’til my heartbeat stops

I’ve been running barefoot to the mountain tops

Nothing comes as easy as it goes

I can hug the water when it snows
I feel the sun upon my skin

And I am someone, I am someone

You pulled my heart, I took it in

It made me someone, I am someone

And now I’m done, I’m coming home
I used to listen to the way they talk

Counting down the minutes from the ticking clock
I feel the sun upon my skin

And I am someone, I am someone

You pulled my heart, I took it in

It made me someone, I am someone

And now I’m done, I’m coming…
Home was so far,Collecting scars, I refuse

Another touch won’t be another bruise
I feel the sun upon my skin

And I am someone, I am someone

You pulled my heart, I took it inIt made me someone, I am someone

I’m standing tall not giving inCause I am someone, I am someone

And now I’m done, I’m coming home

Το Ισραήλ στην Eurovision

To Ισραήλ συμμετέχει στον διαγωνισμό της Eurovision από το 1973 και θεωρείται ως μια από τις πλέον πετυχημένες χώρες στον διαγωνισμό με 4 νίκες. Το Ισραήλ κέρδισε για πρώτη φορά τον διαγωνισμό το 1978 με το τραγούδι A-Ba-Ni-Bi και τους Izhar Cohen & the Alphabeta, ένα τραγούδι που έγινε πανευρωπαϊκή επιτυχία, ενώ την αμέσως επόμενη χρονιά το Ισραήλ διπλασίασε τις νίκες του με τους Gali Atari & Milk and Honey και το τραγούδι Hallelujah. Η τρίτη νίκη του Ισραήλ ήρθε 19 χρόνια αργότερα από την Dana International και το τραγούδι Diva, μια νίκη που κέρδισε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ εκείνη την εποχή καθώς ήταν η πρώτη φορά που μια transgender κέρδιζε τον διαγωνισμό. Πέρσι στην Λισαβόνα η Netta Barzilai θα έφερνε στο Ισραήλ το 4ο του βραβείο στον διαγωνισμό με το τραγούδι Toy.

To Ισραήλ θα φιλοξενήσει φέτος για τρίτη φορά τον διαγωνισμό, πρώτη όμως φορά στο Τελ Αβίβ, καθώς οι προηγούμενοι 2 διαγωνισμοί, το 1979 και το 1999 είχαν διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ. Το 1980 αν και το Ισραήλ είχε νικήσει την προηγούμενη χρονιά αρνήθηκε να διοργανώσει τον διαγωνισμό λόγω οικονομικών προβλημάτων, ήταν μάλιστα η τελευταία χρονιά μέχρι σήμερα που ο νικητής της προηγούμενης χρονιάς δεν θα ήταν αυτός που θα διοργάνωνε την Eurovision. To Ισραήλ φέτος θα διαγωνιστεί απευθείας στον μεγάλο τελικό της Eurovision ως περσινή νικήτρια χώρα και φετινή διοργανώτρια, μάλιστα κληρώθηκε να εμφανιστεί στην 14η θέση του τελικού, ενώ θα ψηφίσει στον Α’ημιτελικό.

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε τη συμμετοχή του Ισραήλ, "Home"

5 σκέψεις για το “Γνωρίστε την συμμετοχή του Ισραήλ “Home” – Ψηφίστε στο poll

  1. Αδιάφορη μελωδία συνοδευόμενη από μια, όσο δεν πάει, πομπώδη, στα όρια του κωμικού, ερμηνεία.

    #39/41

    Αγαπημένη χώρα στο διαγωνισμό το Ισραήλ. Αμέτρητες οι συμμετοχές τους που μου αρέσουν. Θα ξεχώριζα, ως αγαπημένη μου όλων, το Kan του 1991, και από αυτές των τελευταίων ετών, το Time του 2012 που ήταν και το #1 μου για εκείνη τη χρονιά.

  2. Akward και Creepy. Υπερβολική ερμηνεία, υπερβολικός τρόπος τραγουδίσματος, υπερβολικό το εφέ με τα πολλαπλά πρόσωπα του τραγουδιστή.

    39/41 στο τοπ μου.

    Οκ, παίζει εντός έδρας το Ισραήλ αλλά δεν βλέπω πως μπορεί να ξεχωρίσει θετικά αυτή η συμμετοχή. Οι επιτροπές κάτι μπορεί να του δώσουν αλλά στο κοινό προβλέπω χαμηλές πτήσεις.

  3. 3/10 εντάξει αδιάφορο σαν τραγούδι.
    Κλαίω από τα γέλια με τις εκφράσεις του προσώπου του όταν τραγουδάει. Ειδικά άμα την βραδιά του τελικού δούμε σε background πολλαπλά πρόσωπα του τραγουδιστή να ερμηνεύει με αυτές τις εκφράσεις θα πέσει πολύ γέλιο… Θα εμφανιστεί 14ο στον τελικό ίσως πριν η μετά από κάνα διαφημιστικό διάλειμμα

  4. Δεν καταλαβαίνω αυτή την παρωδία crooner από τη δεκαετία του ’50, τις πολλές φωνές και το εφέ με τα πρόσωπα…Βέβαια η αλήθεια είναι ότι αυτά τα έκανε και ο Jacques Houdek για την Κροατία και δεν τα κατάφερε άσχημα, οπότε ελπίζω να μη συμβεί το ίδιο και με αυτόν. Aν και περισσότερο μου θυμίζει τον βέλγο που τραγουδούσε για τη μάνα του το 2014…

    31ος στους 41 της λίστας μου για φέτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.