Γνωρίστε την συμμετοχή του Ην. Βασιλείου “Never Give Up On You” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή του Ην. Βασιλείου “Never Give Up On You” – Ψηφίστε στο poll

Το Ην. Βασίλειο θα εκπροσωπήσει στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision η 26χρονη Lucie Jones η οποία είναι ερμηνεύτρια, ηθοποιός και μοντέλο και έχει γεννηθεί στις 20/03/1991. Έγινε ευρύτερα γνωστή με την συμμετοχή της στην έκτη σεζόν του βρετανικού X-Factor όπου κατέκτησε την όγδοη θέση καθώς αποχώρησε από το πέμπτο live. Μάλιστα έχασε στην ψηφοφορία από τους γνωστούς σε εμάς Jedward, οι οποίοι αργότερα εκπροσώπησαν την Ιρλανδία δύο συνεχόμενες χρονιές το 2011 και το 2012. Μετά την αποχώρησή της από το X-Factor, ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο ενώ το 2010 έπαιξε στο γνωστό μας μιούζικαλ Les Miserables. Έπειτα ακολούθησαν πολλές συμμετοχές της σε σειρές και μιούζικαλ όπως στα The Sarah Jane Adventures, Midsomer Murders, Like me, Ghost the Musical κ.ά

Τον περασμένο Γενάρη επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή της στο Eurovision: You Decide, τον εθνικό τελικό του Ην. Βασιλείου για την επιλογή εκπροσώπου για την Eurovision. Στις 27 Ιανουαρίου, όπου διεξήχθη ο εθνικός τελικός, αναδείχθηκε νικήτρια και θα εκπροσωπήσει την χώρα της με το τραγούδι Never Give Up On You. Συνθέτες του τραγουδιού είναι οι Treatment, η Lawrie Martin και η Emmelie De Forest, η νικήτρια της Eurovision 2013 για λογαριασμό της Δανίας.

Το Ην. Βασίλειο θα διαγωνιστεί απευθείας στον τελικό του διαγωνισμού καθώς είναι ανάμεσα στις BIG 5, δηλαδή στις πέντε χώρες που διαγωνίζονται κατευθείαν στον τελικό δίχως να περνάνε από τους ημιτελικούς λόγω της οικονομικής τους συνεισφοράς στον διαγωνισμό.

Το Ην. Βασίλειο συμμετέχει πρώτη φορά στον διαγωνισμό της Eurovision το 1957, από την δεύτερη χρονιά διοργάνωσης του θεσμού. Δεν πήρε μέρος μόνο το 1958 ενώ μετράει 59 συμμετοχές και έχει κερδίσει συνολικά πέντε φορές τις εξής χρονιές: το 1967, το 1969, το 1976, το 1981 και το 1997. Όλες οι συμμετοχές του μηδενός εξαιρουμένου είναι στα αγγλικά ενώ από το 1999 με την αλλαγή του κανονισμού που παλιότερα απέτρεπε τις χώρες να χρησιμοποιούν στα τραγούδια τους γλώσσες πέρα από τις επίσημες της κάθε χώρας, άρχισε η πτωτική πορεία για την χώρα. Από το 2000 και μετά έχει καταφέρει μόνο δύο φορές να είναι στην τελική δεκάδα του διαγωνισμού και όχι μόνο αυτό αλλά έχει κατακτήσει τρεις φορές την τελευταία θέση τις χρονιές 2003, 2008 και 2010 (μάλιστα το 2003 με μηδέν βαθμούς). Για αυτόν τον λόγο υπήρξαν πολλές προστριβές τα τελευταία χρόνια σε σχέση τόσο με την διαδικασία επιλογής καλλιτέχνη όσο και τραγουδιού για την Eurovision. Ενδεικτικά ούτε μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας όπως η Bonnie Tyler, οι Blue κ.ά. δεν κατέκτησαν μια καλή θέση, με αποτέλεσμα να γίνουν πολλές αλλαγές στα format επιλογής καλλιτέχνη για την Eurovision. Τα δύο τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται το Eurovision: You Decide φιλοδοξώντας να φέρει την χώρα σε επιτυχημένες χρονιές του παρελθόντος.

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του Infe Greece:

Αργυρίου Γιάννης 8

Κωστίκας Γιάννης 10

Χαρπαντίδης Στέφανος 5

Πετράκη Αναστασία 2

Ματάμης Αποστόλης 9

Κοντακιώτης Χρυσόστομος 1

Κορυπάς Ανδρέας 10

Νταντάλιας Άγγελος 10

Μαντζίλας Δημήτρης 2

Φαρμάκας Δημήτρης 5

Τσεκούρας Γιώργος 8

Σιακαντάρης Σπύρος 6

Μ.Ο: 6,33

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.