Γνωρίστε την συμμετοχή της Λετονίας “Line” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Λετονίας “Line” – Ψηφίστε στο poll

Την Λετονία θα εκπροσωπήσει στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision το συγκρότημα Triana Park. Το γκρουπ ιδρύθηκε το 2008 και αποτελείται από τους: Agnese Rakovska (ερμηνεύτρια) η οποία δημιούργησε και την ομάδα, Arturs Strautins (κιθάρα), Edgars Vilums (drums) και Kristaps Erglis (μπάσο). Είναι από τα πιο ιδιαίτερα γκρουπ της χώρας καθώς συνδυάζει pop και ηλεκτρονικό ήχο μαζί με στοιχεία hip-hop και rock. Έχει πάρει μέρος σχεδόν σε όλα τα φεστιβάλ της Λετονίας που σχετίζονται με το είδος της μουσικής που αντιπροσωπεύει ενώ έχει μεγάλη δραστηριότητα και στο εξωτερικό καθώς έχει εμφανιστεί σε πολλές χώρες όπως Η.Π.Α., Αυστρία, Ολλανδία, Τουρκία κ.ά. Είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις εξαιρετικές live εμφανίσεις του καθώς τα μέλη του γκρουπ δίνουν πολλή ενέργεια σε κάθε τους εμφάνιση.

Φέτος κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στο Supernova, στον εθνικό τελικό της Λετονίας για την ανάδειξη του εκπροσώπου της στην Eurovision. Μάλιστα το γκρουπ κέρδισε με σχεδόν τριπλάσιους ψήφους από την συμμετοχή που κατετάγη δεύτερη και με το σαρωτικό ποσοστό του 51,56%.

Το τραγούδι με το οποίο θα πάρουν μέρος στην Eurovision είναι το Line. Μάλιστα όπως έχουν αναφέρει τα μέλη του συγκροτήματος το τραγούδι δεν προοριζόταν για την συμμετοχή τους στον εθνικό τελικό της χώρας αλλά ήταν ένα single για το επερχόμενο album τους. Ωστόσο βλέποντας ότι το τραγούδι έγινε viral στα radio charts και είχε πολλά download, αποφάσισαν να πάρουν μέρος με αυτό στο Supernova. Το γκρουπ έχει προσπαθήσει πολλές φορές να εκπροσωπήσει την Λετονία, συνεχόμενα από το 2008 έως το 2012. Παρόλα αυτά φέτος κατάφερε την πολυπόθητη νίκη. Η Λετονία θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της Eurovision στις 9 Μαίου στοχεύοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πρόκρισή της για τον Μεγάλο Τελικό. Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρει;;

Η Λετονία έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό της Eurovision το 2000 όπου εκπροσωπήθηκε από το γκρουπ Brainstorm με το τραγούδι My Star και κατέκτησε την τρίτη θέση. Έχει πάρει μέρος 13 φορές στο σύνολο ενώ το 2002 κατάφερε να νικήσει με την Marie N και το τραγούδι Ι Wanna. Mέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει την δεύτερη νίκη της. Το 2005 κατάφερε ξανά να είναι στην πρώτη δεκάδα του διαγωνισμού με τους Walters και Kazha και το War is not over όπου κατέκτησαν την πέμπτη θέση. Έκτοτε η χώρα δεν είχε καταφέρει καλά αποτελέσματα καθώς πολλές φορές έμεινε εκτός τελικού από το 2009 και μετά. Το 2015 η χώρα επανήλθε δυναμικά με την Aminata και το Love Injected όπου κατετάγη έκτη ενώ πέρυσι η χώρα εκπροσωπήθηκε από τον Justs και το Heartbeat (σε σύνθεση της Aminata) όπου κατέκτησε την 13η θέση.

Δείτε εδώ την συμμετοχή της Λετονίας, Line:

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE:

Αργυρίου Γιάννης: 1

Πετράκη Αναστασία: 7

Κωστίκας Γιάννης: 6

Ματάμης Αποστόλης: 7

Φαρμάκας Δημήτρης: 3

Μαντζίλας Δημήτρης: 4

Χαρπαντίδης Στέφανος: 6

Σιακαντάρης Σπύρος: 6

Νταντάλιας Άγγελος: 5

Τσεκούρας Γιώργος: 5

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 1

Κορυπάς Αντρέας: 5

Μ.Ο.: 4.66

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.