Γνωρίστε την συμμετοχή της Ελλάδος “Better Love” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Ελλάδος “Better Love” – Ψηφίστε στο poll

Το κρατικό μας κανάλι φέτος, η ΕΡΤ, μπορεί να έβγαλε πιο αργά από άλλες χρονιές την ανακοίνωση του εκπροσώπου αλλά η αλλαγή ηγεσίας σε επίπεδο ΕΡΤ (Γ. Δρόσος) και ειδικής επιτροπής για την Eurovision (Δ. Παπαδηητρίου) και σε επίπεδο ελληνικής αποστολής (Μ. Κουφοπούλου- Ε. Γιανναρά) έχει δώσει νέα ώθηση στο project της Eurovision μιας και οι ιθύνοντες δείχνουν με κάθε τρόπο να το έχουν πάρει ζεστά το θέμα και το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και ελπίδες για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Τελ Αβιβ.

Η ΕΡΤ φέτος αποφάσισε να επιλέξει τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα με απευθείας ανάθεση. Η Κατερίνα Ντούσκα είναι η καλλιτέχνης που επιλέχθηκε να μας εκπροσωπήσει τελικά με το τραγούδι “Better Love” . 

Λίγα λόγια για την Κατερίνα Ντούσκα

Katerine Duska είναι τραγουδοποιός. Γράφει η ίδια τη μουσική και τους στίχους των τραγουδιών που ερμηνεύει. Γεννήθηκε στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ του Καναδά από Έλληνες γονείς ενώ τώρα ζει στην Αθήνα. Εκτός από κλασική κιθάρα σε Μουσική Ακαδημία έχει σπουδάσει και Νομική στο Πανεπιστήμιο των Αθηνών!

Στις 13 Μαρτίου του 2013 ανεβάζει το πρώτο της τραγούδι στο διαδίκτυο, μία demo version του γνωστού πια τραγουδιού της One in a million“. Έτσι, με τον τρόπο αυτό, την ανακαλύπτει η EMI η οποία φροντίζει αμέσως να συνεργαστεί μαζί της και να περάσουν στις υπογραφές!

Η ίδια είχε πει παλιότερα σε συνέντευξη της στη LiFO:

“Δεν υπήρχα στον χάρτη μέχρι τότε. Ήθελα να υπάρχει ένα δείγμα της δουλειάς μου στο διαδίκτυο, ώστε να προσελκύσω μουσικούς και να αρχίσω να ασχολούμαι. Δεν σκάμπαζα καν από τεχνολογία και με ένα απλό και πρώτο upload του κομματιού μου στο YouTube ξεπεράστηκε κάθε προσδοκία μου, ειδικά όταν άρχισαν να το παίζουν στο ραδιόφωνο. Δεν ξέρω τι να πω. Μάλλον έχει δύναμη το Διαδίκτυο και τα πράγματα απέκτησαν ροή χωρίς να το έχω στο μυαλό μου ή στόχο μέχρι τότε. Όλα ήρθαν κάπως ανορθόδοξα”

Το 2015 κυκλοφορεί το πρώτο της album με τίτλο “Embodiment“, και το “One in a million” που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των τραγουδιών, γίνεται videoclip. Ένα από τα τραγούδια του album της αυτού και συγκεκριμένα το “Fire awayχρησιμοποιήθηκε σε μία διαφημιστική καμπανιά του Nescafe στον Καναδά.

Για την πρώτη επαφή με τον κ.Παπαδημητρίου:

Ήταν τελείως απρόσμενο, ήταν το τελευταίο πράγμα που θα περίμενα να ακούσω από τον Κύριο Παπαδημητρίου. Το πρώτο πράγμα που είπα ήταν γιατί σκεφτήκατε εμένα; Μου έκανε τρομερή εντύπωση, παρόλα αυτά όμως υπήρχε μια λογική.

Δεν είμαι συμβατική επιλογή, όσον αφορά την Ελλάδα τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Δεν έχει πάει ποτέ ένας καλλιτέχνης από τον χώρο μου, συνήθως επιλέγονται πιο εμπορικές επιλογές. 

 

Ο κύριος Παπαδημητρίου μου είπε ότι είμαστε νέα επιτροπή και θέλουμε φέτος να κάνουμε κάτι διαφορετικό, και θέλουμε κάτι το οποίο να στέκεται σε μια διεθνή σκηνή. Ο κύριος Παπαδημητρίου το πίστευε πάρα πολύ και πριν πειστώ μόνη μου με έπεισε και αυτός. 

Ήταν κάτι το οποίο το σκέφτηκα πολύ καιρό, μου πήρε σχεδόν ένα μήνα να πω το ναι. Δεν είναι απλή απόφαση, αλλά απαιτεί τρομερή ευθύνη, ήταν κάτι που ήθελα να το σκεφτώ από κάθε πλευρά. Δεν παύει να είναι ένα τεράστιο μουσικό φεστιβάλ και πρέπει να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να ανταπεξέλθεις και ότι έχεις κάτι να πεις. Ήταν τιμητικό για εμένα να προτείνω ένα δικό μου τραγούδι

Λίγα λόγια για το τραγούδι “Better Love”

Για το τραγούδι έχει μιλήσει η ίδια η Κατερίνα με τον πιο αναλυτικό και κατατοπιστικό τρόπο σε ότι αφορά την δημιουργία του και τα μηνύματα πίσω απ’αυτό. Η ίδια δήλωσε για το τραγούδι της:

Δεν είναι μπαλάντα, είναι ένα mid tempo ποπ τραγούδι, που έχει παλμό, δύναμη και μελωδικότητα. Εμείς ξεκινήσαμε από ένα ντέμο, το οποίο εγκρίθηκε από την επιτροπή εδώ και πήγαμε στο Λονδίνο για να το εξελίξουμε. Είμαι πολύ περήφανη για το τελικό αποτέλεσμα. Το τραγούδι έγραψα εγώ με τον Leon of Athens και τον David Sneddon  o οποίος είναι ένας Σκωτσέζος τραγουδοποιός που έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα όπως η Lana Del Rey. Το τραγούδι μου όμως δεν έχει καμία  σχέση με το ύφος της Lana Del Rey.
Το τραγούδι δεν το γράψαμε για την Eurovision, προϋπήρχε, αλλά πίστευα ότι θα ήταν ιδανικό για την Eurovision, ήθελα να βγω με ένα κομμάτι που είχε τέτοια αύρα και ατμόσφαιρα. Νιώθω ότι είναι ένα κομμάτι πάρα πολύ αισιόδοξο. Είναι σαν μια μεγάλη αγκαλιά, έχει πολύ τονωτικό στοιχείο. Αντί να πω κάτι πιο εσωστρεφές ή σκοτεινό όπου συνήθως εκεί κινούμε ήθελα μια ανάταση.

Ας δούμε ακόμα μια φορά το επίσημο βίντεο κλιπ από το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει φέτο στον 64ο Διαγωνισμό στο Τελ Αβίβ:

Ακολουθούν οι στίχοι του τραγουδιού:

Katerine Duska – Better Love (Lyrics)

Live for the mess Make me feel ageless No pain, no gain Teach me carelessness

And I’m about to see all that’s made up And everything they want from us

No pain, no gain Once bitten, make way

And I can’t hide it I won’t fight this Yearning feeling inside

Gotta Get

Better love, better love All that we’re after Way to love, who you love

There’s nothing more to say to back it up when I’m unafraid, I‘ve lost enough

Go on, hold on for dear life ‘Cause I can’t hide it I won’t fight this Burning feeling inside

Gotta Get

Better love, better love All that we’re after Way to love, who you love

Won’t you lean on me You can lean on me Let them look, don’t know, don’t care

Go deep with me Go deep with me Go deep with me

Better love, better love All that we’re after Way to love, who you love

What you waiting for, what you waiting fo-or Better love, who you love

Η Ελλάδα στον Διαγωνισμό της Eurovision

Η Ελλάδα έχει συμμετάσχει στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 40 φορές από το 1974, μη συμμετέχοντας το 1975, το 1982, το 1984, το 1986, το 1999 και το 2000. Η Ελλάδα κέρδισε για πρώτη φορά το 2005 με το “My Number One” της Έλενας Παπαρίζου.

Κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα, η Ελλάδα είχε πετύχει μόνο δύο φορές αποτέλεσμα στην πρώτη πεντάδα. Η μία φορά ήταν το 1977 όπου τερμάτισε πέμπτη με τους Πασχάλη, Μπέσσυ, Ρόμπερτ και Μαριάννα η άλλη το 1992 με την Κλεοπάτρα. Στην αρχή του 21ου αιώνα, η Ελλάδα αναδείχθηκε μία από τις πιο επιτυχημένες χώρες στον διαγωνισμό με δέκα θέσεις στην πρώτη δεκάδα από το 2001 έως το 2013, συμπεριλαμβανομένου τρίτες θέσεις το 2001 για τους Antique, το 2004 για τον Σάκη Ρουβά και το 2008 για την Καλομοίρα.

Στους τελευταίους πέντε διαγωνισμούς (2014–8), η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να φτάσει στην πρώτη δεκάδα ενώ απέτυχε να προκριθεί στον τελικό δύο φορές (2016, 2018).

Με άριστα το 10 και ελάχιστο το 1, πόσο θα βαθμολογούσατε την συμμετοχή της Ελλάδας "Better Love"

 

17 σκέψεις για το “Γνωρίστε την συμμετοχή της Ελλάδος “Better Love” – Ψηφίστε στο poll

  1. Tα 48 δεκάρια μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα… Συγκεντρωθείτε 😛
    Aπό μένα 7/10

    Βρίσκω την ενορχήστρωση κάπως “θαμπή” και τους στίχους λιγότερο ποιητικούς από όσο θα ήθελα. Στα δυνατά χαρτιά μας φέτος, το τελευταίο λεπτό του τραγουδιού και η χροιά της Κατερίνας ! Επίσης μου αρέσει η αισθητική του κλιπ.

    Καλή μας επιτυχία!

          1. Είμαστε τραγικοί στο διαδίκτυο. Σε λίγο καιρό, δεν πρόκειται να μας ψηφίζει κανείς… έχουμε φτάσει σε σημείο να συναγωνιζόμαστε τους Ισπανούς σε ιντερνετικό γιουροβιζιονικό “πατριωτισμό”…

  2. Η 2η καλύτερη συμμετοχή της Ελλάδας για εμένα στο διαγωνισμό μετά το όνειρο μου. Έχουμε τραγουδαρα και φωνάρα μονο τους Έλληνες δεν έχουμε να το υποστηρίζουν. Κρίμα πραγματικά. Και εγώ είχα τελικά πολύ μεγάλες προσδοκίες. Ασ αρκεστούμε στην 1η θέση στον ημιτελικό (Ο 3ος που θα νικήσει η Ελλάδα) και στην 10δα

  3. Φιλότιμη προσπάθεια για ένα πακέτο που να παραπέμπει στα SOS της mainstream «ποιοτικής» βρετανικής ποπ σκηνής, δυστυχώς χωρίς χαρακτήρα κατά την άποψή μου. Από την ψυχραιμία της, την άνεσή της επί σκηνής και τη φωνητική της απόδοση θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα εντυπωσιάσει τις κριτικές επιτροπές, οι οποίες είναι και το κοινό-στόχος. Η αισθητική της επίδοξης fashion influencer στο instagram πάντως δεν με εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής.

    17η στους 41 της λίστας μου φέτος και μακάρι να τα πάει καλά και να φέρει τη βαθμολογική Ανάσταση στους πολύπαθους έλληνες eurofans που κάθε χρόνο μετεωρίζονται ανάμεσα στον απόλυτο ενθουσιασμό και την απόλυτη απογοήτευση 🙂

      1. Αυτό το πράγμα που νομίζετε ότι όσο περισσότερο τρολάρετε σε κάθε ρούγα και σοκάκι του διαδικτύου τόσο καλύτερα θα τα πάει η ελληνική συμμετοχή, τι φάση;

  4. Πολύ καλή η φετινή μας συμμετοχή. Αν και άργησα λίγο να εκτιμήσω το τραγούδι, τώρα το εκτιμώ και με το παραπάνω. Ωραία φωνή η Κατερίνα Ντούσκα και ελπίζω να καταφέρει να βγάλει τη φωνή της έτσι όπως πρέπει και μπορεί στις βραδιές του διαγωνισμού, γιατί μας τρόμαξε κάπως στην πρώτη της ζωντανή εμφάνιση. Επίσης, ελπίζω και σε μία όμορφη και αξιόλογη σκηνική παρουσία.
    Εύχομαι φέτος να περάσουμε στον τελικό και μετά από χρόνια να δούμε και δεκάδα ή έστω δεκαπεντάδα.

  5. Για εμένα είναι η καλύτερη συμμετοχή της Ελλάδας. Ωραίο άκουσμα, πρωτότυπο και με αισθητική. Σίγουρα αξίσουμε 10άδα και θεωρώ και λίγο παραπάνω από αυτό που δείχνουν τα στοιχήματα. Ουσιαστικά είναι η πρώτη φορά που μου αρέσει Ελληνική συμμετοχή.

    Στη κατάταξή μου είναι 3η, επιτέλους κάτι το ποιοτικό.

  6. Ένα από τα καλύτερα τραγούδια που έχει στείλει η Ελλάδα. Και λέω τραγούδια και όχι συμμετοχή γιατί η συμμετοχή περιλαμβάνει και την σκηνική παρουσία, λάιβ απόδοση κτλ που θα τα ξέρουμε στον ημιτελικό.

    Σύγχρονο, διεθνών προδιαγραφών, με υψηλού επιπέδου παραγωγή και φωνητική απόδοση και ένα βίντεο κλιπ με αισθητική και άποψη. Η Ντούσκα καλλιτέχνης με όλη την σημασία της λέξης, με μεγάλο ταλέντο, σεμνή, χωρίς τουπέ και μεγάλες δηλώσεις, συγκροτημένη και αγαπητή.

    Η Ελλάδα δείχνει ότι δεν είναι μόνο συρτάκι, μπουζούκι, νταούλια, φθηνή ποπ και τραγουδίστριες με μίνι και κούνημα μαλλιού αλλά μπορεί και παράγει και άλλα είδη μουσικής. Υπάρχει εξαιρετική έντεχνη, ροκ, indie κτλ κτλ μουσική στην Ελλάδα. Ας την δείξουμε. Με ενοχλεί που ξαφνιάζονται με την φετινή συμμετοχή μας οι ξένοι λέγοντας ότι δεν περίμεναν από την Ελλάδα μια τέτοια παραγωγή, μια τέτοια φωνή, μια τέτοια ποιότητα και ένα διεθνών προδιαγραφών κομμάτι. Όπως με ενοχλεί και όσοι λένε ότι θέλουν την Ελλάδα αποκλειστικά με εθνοποπ ή μπάλκαν κολλώντας ταμπέλες σε χώρες ενώ κάποιες άλλες μπορούν να στέλνουν ότι θέλουν χωρίς να τους ξενίζει κάτι.. Οι εποχές άλλαξαν, η μουσική άλλαξε απο την δεκαετία 2000-2010 ακόμα και ο διαγωνισμός άλλαξε με την προσθήκη των επιτροπών, τα αποτελέσματα και οι θέσεις δεν κρίνονται μόνο από το τελεβότινγκ που κάποιες χώρες μεσουρανούσαν. Οπότε και τα εθνοποπ δεν αποτελούν πλέον πανάκεια για μια καλή θέση για την Ελλάδα γιατί το είδος το 2019 δεν έχει πλέον τόσους υποστηρικτές και σίγουρα όχι στις κριτικές επιτροπές. Επομένως δεν θέλουν η Ελλάδα να συμμετέχει με εθνοποπ για να πάρει μια καλή θέση αλλά για να καλύψουν την ανάγκη τους και την νοσταλγία τους για φθήνια και τζέρτζελο που πιθανώς να μην ψηφίσουν κιόλας.

    2/41 στο τοπ που πίσω από την εξαιρετική φέτος Ολλανδία.

    Αγαπημένες Ελληνικές συμμετοχές

    1976, 1981, 1985, 1991, 1992,1995, 1997, 2001, 2011

  7. Ακόμα είναι νωρίς. Μπορεί κάποια τραγούδια να παρουσιάζουν κάποια δυναμική, ωστόσο, μόνο όταν δούμε τις πρόβες, θα καταλάβουμε στο περίπου τι θα γίνει. Ως γνωστόν, η Γιουροβίζιον είναι απρόβλεπτη. Η συγκεκριμένη είναι μια πολύ ποιοτική συμμετοχή, παρά τις αδυναμίες της. Μένει να δούμε αν θα εκτιμηθεί από το κοινό και – κυρίως – από τις επιτροπές κι αν θα καταφέρει η Ελλάδα να διακριθεί εκτός εθνοπόπ, με αμιγώς διεθνή ήχο. Θα διακινδυνεύσω μια πρώιμη πρόβλεψη (περιμένουμε πάντα τις πρόβες, βλ. τις περιπτώσεις των Τερζή και Φουρέιρα): 15-20.

    1. Εμένα μου φέρνει στον νου στη συμμετοχή της Σερβίας το 2016 (τραγούδι και φωνή που παραπέμπουν σε pop-soul τραγουδίστριες της Μ.Βρετανίας, φεμινιστικό «μήνυμα», θεατράλε στήσιμο, 9η-10η στα στοιχήματα πριν τις πρόβες κτλ). Τελικά εκείνη κατέληξε 18η και χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια από τις επιτροπές στον τελικό. Ελπίζω η δική μας να τα πάει πολύ καλύτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.