Γνωρίστε την συμμετοχή της Ελλάδας “This Is Love” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Ελλάδας “This Is Love” – Ψηφίστε στο poll

Την χώρα μας θα εκπροσωπήσει στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision η Δήμητρα Παπαδέα ή η γνωστή σε εμάς με το καλλιτεχνικό της όνομα Demy. Η επιλογή της έγινε εσωτερικά από το εθνικό μας ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο την EΡΤ και το τραγούδι με το οποίο θα πάρει μέρος στο Κίεβο έχει τίτλο This is love. Τους στίχους τους έχει γράψει η Ρώμη Παπαδέα (αδερφή της Demy) και ο John Ballard. Συνθέτης του τραγουδιού είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος ο οποίος μετράει πολλές επιτυχίες τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό και κυρίως στην Eurovision. Μέσα στα δέκα τελευταία χρόνια ήταν συνθέτης σε πολλές συμμετοχές διαφόρων χωρών και τα τραγούδια του πάντα διεκδικούσαν μία θέση στο top 10 της Eurovision και πολλές φορές τις πρώτες θέσεις (Ρωσία 2016, Ελλάδα 2009, Ουκρανία 2008 κ.ά.). Την σκηνική παρουσία, που θα δούμε τον Μάιο, έχει αναλάβει ένας άλλος βετεράνος και γνώστης του διαγωνισμού, ο Φωκάς Ευαγγελινός, ο οποίος έχει και ο ίδιος επιμεληθεί τις συμμετοχές πολλών χωρών, μεταξύ αυτών και του δικού μας μοναδικού νικητήριου My Number One.

Στις 6 Μαρτίου διοργανώθηκε ο εθνικός τελικός της χώρας μας όπου κληθήκαμε να ψηφίσουμε το αγαπημένο μας κομμάτι ανάμεσα σε τρία τραγούδια που ήταν τα εξής: Angels, This is love και When the morning comes around. Το κοινό και οι επιτροπές από χώρες όπου υπάρχει έντονα το ελληνικό στοιχείο ανέδειξαν νικητήριο τραγούδι το “This is Love” με τεράστια διαφορά από τα υπόλοιπα, με ποσοστό 70% και 89% αντίστοιχα.

Η Demy γεννήθηκε στις 21/08/1991 και ενώ είναι φοιτήτρια της Νομικής σχολής, κατάλαβε γρήγορα ότι η μουσική είναι η αγάπη της. Γνωρίζει πιάνο και έγινε γνωστή στο εγχώριο μουσικό στερέωμα το 2011. Πρώτη φορά την γνωρίσαμε με το τραγούδι Μια Ζωγραφιά που ερμήνευσε μαζί με τον Μηδενιστή και έπειτα ήρθε η πρώτη της προσωπική επιτυχία με το τραγούδι Πόσες Χιλιάδες Καλοκαίρια. Έχει κερδίσει πέντε βραβεία MAD και πολλά τραγούδια της έχουν γίνει επιτυχίες όπως τα Ρόδινο όνειρο, Falling, Όσο ο κόσμος θα έχει εσένα κ.ά. Το 2015 ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής της μουσικής ακαδημίας παιδιών, Music School που προβλήθηκε από το κανάλι Mega ενώ μέχρι πρόσφατα συμμετείχε στις θεατρικές παραστάσεις του πολύ γνωστού μιούζικαλ Mamma Mia.

Η Ελλάδα θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό του θεσμού στις 9 Μαίου και διεκδικεί μία πάρα πολύ καλή θέση μετά τον περσινό της αποκλεισμό στον ημιτελικό. Πιστεύετε ότι θα τα καταφέρει;

Η Ελλάδα έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνισμό της Eurovision το 1974 με την Μαρινέλλα και το τραγούδι Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι μου. Μέχρι το 2000 ελάχιστες ήταν οι φορές που κατέκτησε μία καλή θέση. Το 2001 οι Antique με το Die For You καταλαμβάνουν την τρίτη θέση ενώ από το 2004 και μετά ξεκινά ένα σερί επιτυχιών της χώρας μας στον θεσμό καθώς όχι μόνο κατάφερνε να είναι πάντα στον Μεγάλο Τελικό αλλά σχεδόν πάντα κατακτούσε πολύ καλές θέσεις με αποκορύφωμα το 2005 και την νίκη της Έλενας Παπαρίζου με το Number One. Πέρυσι η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από τους Argo με το τραγούδι Utopian Land και είναι η πρώτη φορά, από την εισαγωγή των ημιτελικών το 2004, που δεν κατάφερε να προκριθεί στον Μεγάλο Τελικό.

Δείτε εδώ την φετινή συμμετοχή της Ελλάδας, This is love:

Μία σκέψη στο “Γνωρίστε την συμμετοχή της Ελλάδας “This Is Love” – Ψηφίστε στο poll

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.