Γνωρίστε την συμμετοχή της Γεωργίας “Keep the faith” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Γεωργίας “Keep the faith” – Ψηφίστε στο poll

Την χώρα της Γεωργίας στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision θα εκπροσωπήσει η Tako Gachechiladze η οποία είναι ερμηνεύτρια, συνθέτης και ηθοποιός και γεννήθηκε στις 17/03/1983. Στις 20 Ιανουαρίου αναδείχθηκε νικήτρια στον εθνικό τελικό της χώρας της και παρόλο που το κοινό την είχε δεύτερη στην προτίμησή του, κατάφερε να αποσπάσει την πρώτη θέση από τις επιτροπές και έτσι να συγκεντρώσει την μεγαλύτερη βαθμολογία από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Στο Κίεβο θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό με το τραγούδι Keep the faith του οποίου συνθέτης και στιχουργός είναι η ίδια.

Η Tako είναι αρκετά γνωστή στους eurofans καθώς ήταν μέλος του γκρουπ Stephane & 3G που είχε επιλεγεί το 2009 για να εκπροσωπήσει την Γεωργία με το τραγούδι We don’t wanna put in. Φυσικά το τραγούδι δεν μπόρεσε να διαγωνιστεί καθώς ήταν αντίθετο με τους κανονισμούς της EBU για πολιτικά σχόλια μέσω των τραγουδιών και περιείχε έμμεση αναφορά στον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Η γεωργιανή αποστολή δεν δέχτηκε τότε ούτε να αλλάξει τους στίχους ούτε να επιλέξει άλλο τραγούδι και απέσυρε την συμμετοχή της από την Eurovision της Μόσχας.

Η φετινή εκπρόσωπος είχε προσπαθήσει και το 2008 να εκπροσωπήσει την χώρα της με το τραγούδι Me and My Funky δίχως να καταφέρει καλό αποτέλεσμα καθώς τότε βγήκε δέκατη στον εθνικό τελικό. Επίσης το 2013 αναδείχθηκε νικήτρια του γεωργιανού Your Face Sounds Familiar.

Η Γεωργία έκανε το ντεμπούτο της στην Eurovision το 2007 όπου ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Ελσίνκι. Πρώτη εκπρόσωπος της ήταν η Sopho με το Visionary Dream και κατέκτησε την δωδέκατη θέση. Μετράει έντεκα συμμετοχές έως τώρα ενώ στον τελικό έχει καταφέρει να βρεθεί εφτά φορές. Γενικότερα έχει πετύχει μέτρια αποτελέσματα στον διαγωνισμό ενώ η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει είναι η ένατη για δύο συνεχόμενες χρονιές το 2010 και το 2011. Πέρυσι η χώρα εκπροσωπήθηκε από τους Nika Kocharov & Young Georgian Lolitaz με το Midnigth Gold και κατέκτησαν την 20η θέση.

Ακούστε παρακάτω την φετινή συμμετοχή της Γεωργίας, Κeep the faith:

https://www.youtube.com/watch?v=oe2_2SL_tgg

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης: 3

Πετράκη Αναστασία: 7

Κωστίκας Γιάννης: 5

Ματάμης Αποστόλης: 3

Φαρμάκας Δημήτρης: 1

Μαντζίλας Δημήτρης: 9

Χαρπαντίδης Στέφανος: 5

Σιακαντάρης Σπύρος: 7

Νταντάλιας Άγγελος: 5

Τσεκούρας Γιώργος: 6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος: 7

Κορυπάς Αντρέας: 3

Μ.Ο.: 5,08

2 σκέψεις για το “Γνωρίστε την συμμετοχή της Γεωργίας “Keep the faith” – Ψηφίστε στο poll

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.