Γνωρίστε την συμμετοχή της Αλβανίας “World” – Ψηφίστε στο poll

Γνωρίστε την συμμετοχή της Αλβανίας “World” – Ψηφίστε στο poll

Την γειτονική μας Αλβανία εκπροσωπεί φέτος η 27χρονη Lindita, η οποία είναι συνθέτης και ερμηνεύτρια και έχει γεννηθεί στις 24/03/1989. Στις 23 Δεκεμβρίου αναδείχθηκε νικήτρια της 55ης εκδοχής του Festivali i Këngës, του εθνικού τελικού για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την χώρα στον 62ο διαγωνισμό της Eurovision. Θα εκπροσωπήσει την Αλβανία με την αγγλική version του Bote, του τραγουδιού με το οποίο νίκησε στον εθνικό τελικό. Στα αγγλικά το τραγούδι έχει τίτλο World και συνθέτες του είναι οι Klodian Qafoku και Gerald Xhari. Ο πρώτος ήταν συνθέτης και της συμμετοχής της Αλβανίας το 2006.

Η Lindita έγινε γνωστή ύστερα από την νίκη της στην έκτη εκδοχή του διαγωνισμού Top Fest. Ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια το 2003 όταν ήταν 14 χρονών και έχει σπουδάσει θεωρία της μουσικής, vocal coaching και πιάνο. Το 2007 ήταν φιναλίστ του Albanian Idol και αργότερα έγινε μέλος της μπάντας Ngroba. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία μέσα στα χρόνια σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένου και του Voice Awards το 2004, του καλύτερου νέου καλλιτέχνη στο Top Fest.

Το 2009 ξεκίνησε την καριέρα της ως σόλο καλλιτέχνιδα ενώ το 2013 μετακόμισε στις Η.Π.Α. Πέρυσι πήρε μέρος στο American Idol όπου κατάφερε να είναι στους top 25 του show. Μιλάει γερμανικά, ισπανικά και κροατικά και αυτό το διάστημα ετοιμάζει το πρώτο της αγγλόφωνο album. Έχει προσπαθήσει  αρκετές φορές να εκπροσωπήσει την Αλβανία παίρνοντας μέρος στο Festivali i Këngës και φέτος τα κατάφερε.

Η Αλβανία έκανε το ντεμπούτο της στην Eurovision της Κων/πολης το 2004, με την Anjeza Shahini και το The image of you να καταλαμβάνουν την έβδομη θέση. Έκτοτε συμμετείχε ανελλιπώς μέχρι σήμερα στον διαγωνισμό χωρίς ωστόσο να έχει πολλές επιτυχίες. Η καλύτερη θέση που έχει κατακτήσει είναι η πέμπτη με την Rona Nishliu και το Suus το 2012.

Ακούστε παρακάτω το World, την φετινή συμμετοχή της Αλβανίας:

 

Η βαθμολογία της συντακτικής ομάδας του INFE Greece

Αργυρίου Γιάννης:3

Πετράκη Αναστασία:5

Κωστίκας Γιάννης:2

Ματάμης Αποστόλης:6

Φαρμάκας Δημήτρης:1

Μαντζίλας Δημήτρης:10

Χαρπαντίδης Στέφανος:5

Σιακαντάρης Σπύρος:5

Νταντάλιας Άγγελος:2

Τσεκούρας Γιώργος:6

Κοντακιώτης Χρυσόστομος:1

Κορυπάς Ανδρέας:9

Μ.Ο.:4,58

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.