Για πρώτη φορά θα γίνει ζωντανή μετάδοση στις ΗΠΑ

Για πρώτη φορά θα γίνει ζωντανή μετάδοση στις ΗΠΑ

 

 

Η Γιουροβίζιον μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1971, σε μαγνητοσκόπηση. Φέτος, μετά από 45 χρόνια ακριβώς ήρθε η ώρα να γίνει ζωντανή μετάδοση, χάρη στη συμφωνία που υπέγραψε η EBU με το Logo TV, ένα LGBT καλωδιακό κανάλι, στο οποίο είναι συνδρομητές περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι, θυγατρικό του Viacom’s Music & Entertainment Group, στο οποίο ανήκουν επίσης το VH1, το MTV, το Comedy Central, το Spike και άλλα. Η μετάδοση θα γίνει στις 15.00 EST.

Στο εν λόγω κανάλι έχει δική της εκπομπή η γνωστή drag queen, RuPaul, η οποία έκανε δύο φορές αφιέρωμα στην Conchita Wurst, φίλη της οποίας είναι η drag queen Courtney Act, η πρώτη που ζήτησε από την τηλεόραση της χώρας της, SBS, να της γίνει ανάθεση, ώστε να εκπροσωπήσει την Αυστραλία στη Γιουροβίζιον.

untitled (199)

Πέρα από τις συμμετέχουσες χώρες, για την ώρα έχουν επιβεβαιώσει ότι θα μεταδώσουν τον διαγωνισμό η Κίνα, η Νέα Ζηλανδία, το Καζακστάν και η Πορτογαλία. Πέρυσι η τηλεθέαση άγγιξε τα 200 εκατομμύρια. Φέτος, αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο, καθώς τα βήματα προς την παγκοσμιοποίηση του διαγωνισμού είναι πλέον καταιγιστικά, ενώ εδώ και χρόνια υπάρχουν δυναμικά φαν κλαμπ σε χώρες εκτός Ευρώπης, όπως η Αυστραλία, η Νότια Αφρική, οι ΗΠΑ, το Καζακστάν και πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.