Γεωργία: H Tako Gachechiladze εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2017

Γεωργία: H Tako Gachechiladze εκπρόσωπος της χώρας στη Eurovision 2017

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο εθνικός τελικός της Γεωργίας, που ανέδειξε τον 10ο εκπρόσωπο της χώρας για τη Eurovision. Ανάμεσα από 25 συμμετοχές, κοινό (40%) και επιτροπή (60%) επέλεξαν να δώσουν το χρυσό εισιτήριο για το Κίεβο στην Tako Gachechiladze με το τραγούδι Keep the faith.

Η Tako Gachechiladze ήταν μέλος του συγκροτήματος Stephane & 3G το οποίο κέρδισε τον εθνικό τελικό της Γεωργίας το 2009 με το τραγούδι «We don’t wanna put in» και θα εκπροσωπούσε την Γεωργία στον διαγωνισμό της Eurovision που εκείνη την χρονιά γινόταν στην Μόσχα. Το συγκρότημα όμως δεν το είδαμε ποτέ στην σκηνή της Eurovision καθώς η EBU δεν του επέτρεψε να διαγωνιστεί επειδή το τραγούδι θεωρήθηκε πως εμπεριείχε έντονο πολιτικό περιεχόμενο καθώς το ρήμα «put in» στον τίτλο του τραγουδιού έκανε λογοπαίγνιο με το όνομα του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, του οποίου η χώρα διοργάνωνε την Eurovision εκείνη την χρονιά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.