Γεωργία: Παρούσα στην Eurovision 2020 μέσα από το Georgian Idol

Γεωργία: Παρούσα στην Eurovision 2020 μέσα από το Georgian Idol

Σταδιακά η μία χώρα μετά την άλλη προβαίνει στην αποκάλυψη των προθέσεων τους για τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision. Έτσι μετά τις πρόσφατες επιβαιώσεις συμμετοχής από την Ισπανία και το Ισραήλ, σήμερα η Γεωργία επιβεβαίωσε ότι θα δώσει το παρών στον διαγωνισμό στην Ολλανδία το 2020.

Σύμφωνα με το INFE Georgia η χώρα θα δώσει και πάλι το παρών στον διαγωνισμό της Eurovision την επόμενη χρονιά.

 

Το κρατικό κανάλι της χώρας, GPB,  επιβεβαίωσε την συμμετοχή του στον 65ο διαγωνισμό της Eurovision αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι ο εκπρόσωπος της χώρα θα επιλεγεί για δεύτερη συνεχή χρονιά μέσα από το talent show Georgian Idol. Μένει να διευκρινιστούν οι ημερομηνίες έναρξης του σόου και οι προθεσμίες μέσα στις οποίες οι καλλιτέχνες θα δηλώσουν συμμετοχή.

Πέρυσι ο νικητής του συγκεκριμένου σόου Oto Nemsadze  εκπροσώπησε την χώρα με το τραγούδι  Sul tsin iare μη καταφέροντας ωστόσο να προκριθεί στον μεγάλο τελικό.

Η Γεωργία στην Eurovision

H Γεωργία είναι μια από τις νεώτερες χώρες στον διαγωνισμό της Eurovision καθώς έλαβε για πρώτη φορά μέρος σε αυτόν το 2007, έκτοτε συμμετέχει κάθε χρόνο στον διαγωνισμό με εξαίρεση το 2009 όταν ο διαγωνισμός διεξάχθηκε στην Ρωσία με την οποία η Γεωργία βρισκόταν σε διαμάχη. Η καλύτερη θέση που έλαβε η Γεωργία στον διαγωνισμό ήταν η 9η στην οποία έφτασε δύο φορές, το 2010 με την Sopho Nizharadze και το τραγούδι Shine, καθώς και το 2011 με τους Eldrine και το One More Day. To 2018 η πορεία της χώρας κάθε άλλο παρά ικανοποιητική ήταν καθώς κατατάχθηκε 18η και τελευταία στον δεύτερο ημιτελικό με τους  Iriao και το Sheni gulistvis.

Ας θυμηθούμε την φετινή συμμετοχή της χώρας με τον Oto που δεν κατάφερε να φτάσει στον τελικό του διαγωνισμού:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.