Γερμανία 2017: Ανακοινώθηκαν οι 5 συμμετέχοντες του τελικού

Γερμανία 2017: Ανακοινώθηκαν οι 5 συμμετέχοντες του τελικού

Μετά από πολλές auditions στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 2000 υποψήφιοι καλλιτέχνες συνολικά, οι Γερμανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί NRD και ARD, κατέληξαν στους 5 finalists που θα διεκδικήσουν της εκπροσώπηση της Γερμανίας στην επερχόμενη Eurovision του Κιέβου. Οι 5 καλλιτέχνες που προκρίθηκαν στον τελικό είναι οι εξής:

1) Axel Maximilian Feige: Ο Axel είναι 28 χρονών, κατάγεται από το Αμβούργο, και είναι επαγγελματίας μουσικός. Παίζει πιάνο, κιθάρα, μπάσο και φαγκότο, είναι μέλος του συγκροτήματος Absolem Max and Diazpora με τους οποίους θα κυκλοφορήσει ένα νέο album τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

axel-maxilian-feige

2) Felicia Lu Kürbiß: Η Felisia είναι 21 χρονών και προέρχεται από το Freilassing, έγινε γνωστή στο Γερμανικό κοινό μέσα από την συμμετοχή της στο talent show, Rising Star, στο οποίο έφτασε εως τον τελικό. Η μουσική της είναι κυρίως electropop και κάθε εβδομάδα ανεβάζει video στο YouTube.

felicia100_v-ardgalerie

3) Helene Nissen: Η Hellen είναι 20 χρονών και προέρχεται από το Hollingstedt, έχει εμφανιστεί στην εκπομπή Travemünder Woche, ενώ παίζει κιθάρα μαζί με τον αδελφό της σε διάφορες συναυλίες.

helene160_v-ardgalerie

4) Isabella “Levina” Lueen: Η Isabella είναι 25 χρονών και προέρχεται από το Βερολίνο. Σπουδάζει Μουσική διεύθυνση στο London School of Music, γράφει pop και soul τραγούδια, και εμφανίζεται συχνά με την μπάντα της σε bars.

levina102_v-ardgalerie

5) Wilhelm “Sadi” Richter: Ο Sadi είναι 19 χρονών και προέρχεται από το Ντόρτμουντ, είναι Jazz μουσικός, παίζει μπάσο, πιάνο και ντραμς, ενώ σε ηλικία μόλις 15 χρονών συμμετείχε στο τηλεοπτικό show, “Shooting stars”.

sadi102_v-ardgalerie

O τελικός θα διεξαχθεί στις 9 Φεβρουαρίου στην Κολονία με παρουσιάστρια την Barbara Schöneberger. Ένα πάνελ ειδικών αποτελούμενο από τους Lena , Tim Bendzko και Florian Silbereisen, θα κρίνει τους συμμετέχοντες χωρίς όμως να έχει λόγο στα τελικά αποτελέσματα, ενώ για πρώτοι φορά θα μπορούν να ψηφίσουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο μέσω του Eurovision app.

H Γερμανία ως Big-5 έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή στον τελικό της Eurovision, ενώ μετράει 2 νίκες στον θεσμό, το 1982 με την Nicol και το “Ein bisschen Frieden”, καθώς και το 2010 με το “Satelite”. Τα τελευταία 2 χρόνια η Γερμανία δεν είχε καλά αποτελέσματα, καθώς κατέλαβε ισάριθμες φορές την τελευταία θέση. Ας θυμηθούμε την τελευταία συμμετοχή της Γερμανίας, το “Ghost”από την Jamie-Lee.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.