Γερμανία: Στις 4 Μαρτίου ο εθνικός τελικός “Germany 12 Points”

Γερμανία: Στις 4 Μαρτίου ο εθνικός τελικός “Germany 12 Points”

Η δημόσια τηλεόραση της Γερμανίας ARD ανακοίνωσε πως ο εθνικός τελικός της χώρας υπό την ονομασία “Germany 12 Points” θα λάβει χώρα την Παρασκευή 4 Μαρτίου, στο Βερολίνο, ενώ παρουσιάστρια θα είναι η Barbara Schöneberger.

Συνολικά 944 τραγούδια έχουν σταλεί στην ARD. Αν και αρχικά είχε αποφασιστεί να επιλεγεί η Γερμανική συμμετοχή μέσω εσωτερικής επιλογής, τελικά προτιμήθηκε η διενέργεια εθνικού τελικού που θα περιλαμβάνει από 3 έως 7 τραγούδια. Οι υποψήφιες συμμετοχές του “Germany 12 Points” θα γίνουν γνωστές στις 10 Φεβρουαρίου, ενώ από τις 28 Φεβρουαρίου οι fans θα έχουν την δυνατότητα να ψηφίσουν διαδικτυακά τα αγαπημένα τους τραγούδια, με την online αυτή ψηφοφορία να μετράει κατά ένα ποσοστό στην επιλογή της Γερμανικής συμμετοχής για την Eurovision 2022.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως συμμετοχή έχουν υποβάλει το metal συγκρότημα Eskimo Callboy και ο κωμικός Ikke Hüftgold. Η Γερμανία επιστρέφει στην διαδικασία του εθνικού τελικού μετά το 2019 καθώς το 2020 και το 2021 επέλεξε την συμμετοχή της με την διαδικασία της εσωτερικής επιλογής. To 2021 η Γερμανία κατατάχθηκε μόλις 25η στον τελικό με το I Don’t Feel Hate του Jendrik.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.