Γερμανία: Με τους Lord of the Lost και το “Blood and Glitter” στο Λίβερπουλ!

Γερμανία: Με τους Lord of the Lost και το “Blood and Glitter” στο Λίβερπουλ!

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο γερμανικός τελικός για την Eurovision 2023, Unser Lied für Liverpool, με νικητές τους Lord of the Lost!

Θυμίζουμε ότι οι καλλιτέχνες και συνθέτες, προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση για το Unser Lied für Liverpool τον Νοέμβριο, μπορούσαν να ανεβάσουν τις συμμετοχές τους στο TikTok με το hashtag #UnserLiedFürLiverpool. Μέχρι το τέλος της διαδικασίας, ανακοινώθηκε ότι ελήφθησαν 548 υποβολές από το κανάλι NDR. Οι οκτώ πρώτες διαγωνιζόμενες συμμετοχές για τον εθνικό τελικό επιλέχθηκαν από μια επιτροπή αποτελούμενη από μέλη της ομάδας ARD Eurovision, εκπροσώπους του eurovision.de, των ραδιοφωνικών καναλιών του ARD και της εταιρείας παραγωγής Bildergarten, από μια διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων που παρείχε ανατροφοδότηση σχετικά με τις επιλεγμένες συμμετοχές για την ομάδα ARD Eurovision. Επιπλέον έξι συμμετοχές επιλέχθηκαν από την ομάδα του ARD Eurovision για μια δεύτερη ευκαιρία, με το TikTok να περιέχει περισσότερες από 900 υποβολές. Οι συμμετοχές ανακοινώθηκαν στις 27 Ιανουαρίου 2023.

Όμως, σύμφωνα με αυτό το άρθρο, λόγω προβλήματος υγείας της καλλιτέχνιδας, το συγκρότημα Frida Gold, έπρεπε να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό. Έτσι, οι 9 φιναλίστ, γίνανε 8.

Μπορείτε να δείτε τις εμφανίσεις των 8 φιναλίστ παρακάτω:

  1. TRONG – “Dare to Be Different
  2. René Miller – “Concrete Heart
  3. Anica Russo – “Once Upon a Dream
  4. Lonely Spring – “Misfit
  5. Will Church – “Hold On
  6. Patty Gurdy – “Melodies of Hope
  7. Ikke Hüftgold – “Lied mit gutem Text
  8. Lord Of The Lost – “Blood and Glitter

Οι νικητές αναδείχτηκαν εξ ολοκλήρου από την ψηφοφορία του κοινού. Το 50% των αποτελεσμάτων προήλθε από την ραδιοφωνική ψηφοφορία, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου και ολοκληρώθηκε 1 λεπτό πριν την έναρξη του σόου, ενώ το υπόλοιπο 50% προέκυψε από την τηλεψηφοφορία κατά τη διάρκεια του τελικού. Στις κριτικές επιτροπές είδαμε οικεία πρόσωπα, όπως τον Gjon’s Tears, τον Cesar Sampson, τη Surie, τη Barei, τον τραγουδιστή των Blind Channel και τη Jamala. Κι εκεί που ο Will Church σάρωνε στις επιτροπές, το κοινό τον γείωσε απότομα! Αντίστροφη πορεία για τον Ikke Hüftgold!

Αποτελέσματα Διεθνών Κριτικών Επιτροπών:

Συνολικά αποτελέσματα:

Ακολουθεί η συμμετοχή της Γερμανίας για την Eurovision 2023:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.