Γερμανία: Μέσω του “Lied für Turin” η επιλογή για την Eurovision 2022

Γερμανία: Μέσω του “Lied für Turin” η επιλογή για την Eurovision 2022
Μετά από διάλειμμα δυο ετών όπου η συμμετοχή της Γερμανίας για την Eurovision επιλέχθηκε μέσω εσωτερικής επιλογής, η δημόσια τηλεόραση της χώρας φαίνεται πως επιστρέφει στον εθνικό της τελικό υπό την ονομασία  Lied für Turin (μτφ. Τραγούδι για το Τορίνο)

Η είδηση για τον γερμανικό εθνικό τελικό προήλθε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Bayern3, o οποίος απήφθυνε κάλεσμα για τραγούδια στους μουσικούς δημιουργούς. Ο Bayern3 καθώς επίσης και οι παρακάτω σταθμοί, Antenne Brandenburg, Bremen 4, HR 3, MDR Jump, NDR 2, SR 1, SWR 3 και WDR 2, θα έχουν ενεργό ρόλο στην εθνική επιλογή της Γερμανίας που θα αποκαλυφθεί στην συνέχεια.

Από τα τραγούδια που θα σταλθούν, μια επιτροπή θα επιλέξει τα 5 καλύτερα για να διαγωνιστούν στο Lied für Turin, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο. Έπειτα, το γερμανικό κοινό θα κληθεί να επιλέξει εξολοκλήρου τον νικητή του εθνικού τελικού και εκπρόσωπο της χώρας για την Eurovision 2022.

H τελευταία φορά που η Γερμανία επέλεξε τον εκπρόσωπό της μέσω εθνικού τελικού ήταν το 2019 όταν οι S!sters με το τραγούδι Sister τερμάτισαν στην 25η θέση. Στην ίδια θέση κατατάχθηκε και ο φετινός εκπρόσωπος της Γερμανίας Jendrik με το I don’t feel hate. Θυμίζουμε πως η Γερμανία έχει δύο νίκες στην ιστορία της στην Eurovision, το 1982 και το 2010.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.