Γενικός δντης ουκρανικής τηλεόρασης: “Στις 9-10 Νοεμβρίου θα αποφασίσει το Reference Group αν ο διαγωνισμός θα γίνει στην Ουκρανία”

Γενικός δντης ουκρανικής τηλεόρασης: “Στις 9-10 Νοεμβρίου θα αποφασίσει το Reference Group αν ο διαγωνισμός θα γίνει στην Ουκρανία”

Με μία συνέντευξη του στην ουκρανική εφημερίδα Apostrophe, ο Zurab Alasania που πριν λίγες ημέρες δήλωσε την παραίτηση του από γενικός διευθυντής της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας NTU, έριξε μία βόμβα μεγατόνων και παραδέχθηκε αυτό που όλοι σιγοψιθυρίζουμε όλο αυτό το διάστημα..Ότι ακόμα και σήμερα δεν είναι σίγουρο ότι ο επόμενος διαγωνισμός θα γίνει στο Κίεβο.

Μετά το δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph που αμφισβητούσε ευθέως την δυνατότητα των Ουκρανών να διοργανώσουν τον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision, σήμερα είχαμε την πρώτη επιβεβαίωση από χείλη Ουκρανών ότι ο διαγωνισμός δεν έχει κλείσει ακόμα με βεβαιότητα πως θα διεξαχθεί στην χώρα τους. Ο Zurab Alasania αφού εξήγησε για μία ακόμα φορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η διοργάνωση και έχουν να κάνουν κυρίως με το ότι υπάρχει μία 2μηνη καθυστέρηση στις προετοιμασίες, αλλά και με το γεγονός ότι το IEC που επελέγη σαν χώρος διεξαγωγής είναι ιδιωτικός και όποια απόφαση λαμβάνεται πρέπει να γίνεται σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου, άφησε το σημαντικότερο για το τέλος.

Παραίτηση-σοκ του Γενικού Διευθυντή της Ουκρανικής Τηλεόρασης

Το πιο ουσιώδες λοιπόν που είπε στην εν λόγω συνέντευξη του και ουσιαστικά δείχνει πόσο εύθραυστη είναι η διοργάνωση των Ουκρανών για τη Eurovision 2017, είναι ότι το Reference Group που θα επισκεφθεί στις 9 και 10 Νοεμβρίου το Κίεβο, θα αποφασίσει αν τελικά η Ουκρανία μπορεί να διοργανώσει την επόμενη Eurovision, αφού επισκεφθεί όλους τους σχετικούς χώρους (IEC, red carpet venue, euroclub, eurovillage κλπ). Συγκεκριμένα είπε:

Την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί το Κίεβο όλο το Reference Group του διαγωνισμού Άνθρωποι από διάφορες χώρες που απαρτίζουν το RG, θα έρθουν εδώ σε μία πολύ κρίσιμη επίσκεψη. Θα επισκεφθούν όλες τις τοποθεσίες που είναι σχετικές με το διαγωνισμό, για να καταλήξουν στην τελική τους ετυμηγορία. Μπορούμε να διοργανώσουμε τον διαγωνισμό στην Ουκρανία ή όχι;

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του βέβαια ο Zurab Alasania δηλώνει αισιόδοξος πως η απόφαση θα είναι θετική για τη χώρα του και θα μπορέσουν να συνεχιστούν οι προετοιμασίες για τη Eurovision 2017. Πλέον πάντως όλοι μπορούν να αντιληφθούν πλήρως την αγωνία και το άγχος του executive supervisor του διαγωνισμού Jon Ola Sand το βράδυ της νίκης της Jamala στη συνέντευξη τύπου στη Στοκχόλμη. Το σήριαλ της Ουκρανίας όπως φαίνεται συνεχίζεται…

Ποιο είναι το Reference Group

Το Reference Group του διαγωνισμού θα λέγαμε ότι είναι το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο, που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο και την τήρηση των κανονισμών της Eurovision, αλλά και αυτό που μπορεί να αλλάξει το format και να τον εξελίξει. Έχει επίσης τον διοικητικό και τον οικονομικό έλεγχο. Στο Reference Group συμμετέχουν οι προηγούμενοι executive producers των 2 τελευταίων διαγωνισμών, 3 αιρετά μέλη, ο executive supervisor του διαγωνισμού και ο πρόεδρος του οργάνου συνολικά δηλαδή 7 μέλη.

ebu-reference-group-650x330

Όπως φαίνεται σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και το δράμα που ζήσαμε με τις συνεχείς αναβολές στην επιλογή της διοργανώτριας πόλης, την εγγύηση που αναγκάστηκε να δώσει το NTU στην EBU για να επιτραπεί στην Ουκρανία να κρατήσει τη διοργάνωση, όλα συνηγορούν στο ότι κανείς δεν πρέπει ακόμα να θεωρεί δεδομένο ότι η επόμενη Eurovision θα διεξαχθεί στο Κίεβο..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.