Γαλλία: Η Julia Molkhou θα ανακοινώσει την βαθμολογία της επιτροπής για την Eurovision 2019

Γαλλία: Η Julia Molkhou θα ανακοινώσει την βαθμολογία της επιτροπής για την Eurovision 2019

Η Julia Molkhou θα είναι το πρόσωπο το οποίο θα αποκαλύψει τις ψήφους της γαλλικής επιτροπής στον τελικό του επερχόμενου διαγωνισμού της Eurovision.

H Julia Molkhou

Το κρατικό κανάλι της Γαλλίας,  France 2 , ανακοίνωσε ότι η  Julia Molkhou θα είναι εκείνη που θα δώσει τους βαθμούς της επιτροπής στο Τελ Αβίβ. Η Julia είναι Γαλλίδα ηθοποιός και αρθρογράφος για το σόου Bons baisers d’Europe, το οποίο παρουσιάζει ο σχολιαστής της Eurovision για την Γαλλία,Stéphane Bern. Ξεκίνησε την καριέρα της το 2005 και έκτοτε έχει λάβει μέρος σε αρκετές ταινίες και τηλεοπτικά σόου.

 Η Γαλλία στην Eurovision

Γαλλία συμμετέχει στον μουσικό διαγωνισμό από το 1956, από την πρώτη Eurovision δηλαδή. Έκτοτε συμμετέχει κάθε χρόνο. Εξαίρεση αποτελούν δύο μονάχα χρονιές και συγκεκριμένα το 1974 και το 1982 όπου η χώρα δεν συμμετείχε.

Οι νίκες της χώρας

Έχει έρθει στην πρώτη θέση 5 φορές. Η πρώτη της νίκη ήταν το 1958 (μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη του διαγωνισμού το 1956) με τον André Claveau και το “Dors, mon amour“. Δύο χρόνια μετά, έρχεται η δεύτερη νίκη με την Jacqueline Boyer το 1960 και το τραγούδι “Tom Pillibi“. Το 1962, και πάλι δύο χρόνια μετά την μέχρι τότε πιο πρόσφατη νίκη της, η χώρα κερδίζει το grand prix για τρίτη φορά, με την Isabelle Aubret και το “Un premier amour“. Το 1969 η Frida Boccara με το τραγούδι “Un jour, un enfant“, χαρίζει στην Γαλλία την τέταρτη νίκη της, την οποία όμως και μοιράζεται με τρεις ακόμη χώρες καθώς το 1969 ήταν η μόνη χρονιά στα χρονικά της Eurovision όπου ο νικητής δεν ήταν μία μόνο χώρα, αλλά τέσσερις! Το 1977 η Γαλλία κερδίζει για πέμπτη και τελευταία μέχρι στιγμής φορά με την Marie Myriam και το “L’oiseau et l’enfant“.

Το 1991 η Amina και το τραγούδι της με τίτλο “C’est le dernier qui a parlé qui a raison” έρχεται στην πρώτη θέση μαζί με το τραγούδι της Σουηδίας που ερμήνευσε η νικήτρια εκείνης της χρονιάς, Carola αλλά βάσει κανονισμών σε περίπτωση ισοψηφίας καταλήγει στην  θέση.

Την τελευταία θέση έχει πάρει μονάχα μία φορά. Ήταν το 2014 με τους Twin Twin και το  “Moustache” το οποίο κατάφερε να συγκεντρώσει μόνο 2 πόντους.Πέρσι, η Γαλλία με τους Madame Monsieur και το τραγούδι τους “Mercy” που ήταν ανάμεσα στα φαβορί, κατέλαβε την 13η θέση, αν και οι επιτροπές την κατέταξαν μέσα στη δεκάδα και συγκεκριμένα στην 8η θέση.

Φέτος, η χώρα στέλνει τον Bilal Hassani και το “Roi“. Η Γαλλία ως μέλος των Big-5 διαγωνίζεται απ’ ευθείας στον Τελικό. Θα ψηφίσει όμως στον πρώτο ημιτελικό μαζί με το Ισραήλ και την Ισπανία.

https://youtu.be/tCJRigN2DmI

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.