Βόρεια Μακεδονία JESC 2019: H Mila Moskov εκπρόσωπος της χώρας στην Πολωνία.

Βόρεια Μακεδονία JESC 2019: H Mila Moskov εκπρόσωπος της χώρας στην Πολωνία.

Η Mila Moskov θα εκπροσωπήσει την Βόρεια Μακεδονία στον επόμενο διαγωνισμό της Junior Eurovision, τον ερχόμενο Νοέμβριο στην Πολωνία. 

Το κρατικό κανάλι της χώρας , MKRTV, επέλεξε την 14χρονη  Mila Moskov (14 χρόνων) να εκπροσωπήσει την χώρα στην Junior Eurovision 2019. Η νεαρή καλλιτέχνης επιλέχθηκε μετά από ακροάσεις υποψηφίων καλλιτεχνών που έλαβαν χώρα στις 6 Ιουλίου, ενώ το τραγούδι θα δημοσιευθεί περί τα τέλη Αυγούστου.

Αυτός είναι ο δεύτερος εκπρόσωπος χώρας για τον επερχόμενο διαγωνισμό της Junior Eurovision καθώς καλλιτέχνη έχει επιλέξει η Γεωργία επιλέγοντας μέσα από το σόου Ranina τον Giorgi Rostiashvili.

Σχετικά με την Mila Moskov

H Mila Moskov  14 ετών κατάγεται από την πόλη Prilep και διαμένει στην χώρα. Τα πρώτα της βήματα στην μουσική τα έκανε τραγουδώντας στο τοπικό σχολείο στο οποίο φοιτούσε στην ηλικία των 6 ετών. Μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε αρκετά διεθνή μουσικά φεστιβάλ ενώ αποτελεί και μέλος της παιδικής χωροδίας “Little Angels” που τραγουδάει σε συναυλίες που αποσκοπούν να βοηθήσουν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την Mila να ερμηνεύει μια διασκευή του τραγουδιού του Billie Eilish “Bury a Friend” , η οποία καταδεινύει το διαφορετικό εναλλακτικό στυλ που έχει η φετινή εκπρόσωπος σε σχέση με τις προηγούμενες συμμετοχές.

 

Η Βόρεια Μακεδονία στην Junior Eurovision

Η Βόρεια Μακεδονία, αρχικά ονομαζόμενη Former Yugoslav Republic of Macedonia (F.Y.R. Macedonia), συμμετείχε στην  Junior Eurovision Song Contest από το 2003 έως το 2011. Στις 13 Ιουλίου του 2012, το κρατικό κανάλι MKRTV είχε ανακοινώσει την αποχή της χώρας για οικονομικούς λόγους. Ωστόσο επέστρεψε το 2013 στον διαγωνισμό που έλαβε χώρα στο Κίεβο, για να ξανααποχωρήσει πάλι την επόμενη χρονιά. Η χώρα επέστρεψε και πάλι το 2015.

Η καλύτερη θέση της χώρας υπήρξε η 5η θέση, την οποία κατάφερε δύο φορές, το 2007 με την  Rosica Kulakova και τον Dimitar Stojmenovski και το τραγούδι τους “Ding Ding Dong”, αλλά και το 2008 με τον Bobi Andonov και την συμμετοχή “Prati mi SMS”. Η χειρότερη θέση ήταν η τελευταία θέση στην οποία έχει καταλήξει τρεις φορές μέχρι σήμερα, το 2006 με την Zana Aliu (15η), το 2013 με την Barbara Popović (12η) και το 2015, με τους Ivana Petkovska & Magdalena Aleksovska (17η)

Πέρυσι η χώρα εκπροσωπήθηκε από την Marija Spasovska και το τραγούδι “Doma” η οποία ήρθε 12η με 99 βαθμούς στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.