Βόρεια Μακεδονία: Μέσω εθνικού τελικού θα επιλεγεί η συμμετοχή της χώρας για την Eurovision 2022

Βόρεια Μακεδονία: Μέσω εθνικού τελικού θα επιλεγεί η  συμμετοχή της χώρας για την Eurovision 2022

H δημόσια τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας MRT, ανακοίνωσε πως θα επιλέξει την συμμετοχή της για την Eurovision 2022 που θα πραγματοποιηθεί τον Μάϊο στο Τορίνο, μέσω εθνικού τελικού. Η ανοιχτή αυτή διαδικασία επιλογής τραγουδιού από την γειτονική μας χώρα, θα έχει την ονομασία Za Evrosong 2022.

Με την ανακοίνωση αυτή της MRT, άνοιξε και η διαδικασία υποβολής τραγουδιών προς τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες. Όσοι ερμηνευτές ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Za Evrosong 2022 θα πρέπει να είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, ενώ οι δημιουργοί των τραγουδιών μπορούν να προέρχονται από το εξωτερικό. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν τις συμμετοχές τους μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Δεν αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 6 υποψήφιοι καλλιτέχνες ή καλλιτεχνικά σχήματα στο Za Evrosong 2022 . Ο νικητής του εθνικού τελικού θα επιλεγεί κατά 50% μέσω τηλεψηφοφορίας και κατά 50% από τις ψήφους μιας κριτικής επιτροπής. Επίσης ο νικητής του Za Evrosong 2022 εκτός του ότι θα εκπροσωπήσει την Βόρεια Μακεδονία στην Eurovision 2022 θα κερδίσει και 2000€ τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση του τραγουδιού για την Eurovision.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 2015 που η Βόρεια Μακεδονία επιλέγει την συμμετοχή της για την Eurovision μέσω εθνικού τελικού. Σε αυτό το διάστημα η γειτονική μας χώρα κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην ιστορία της στον διαγωνισμό, συγκεκριμένα την 7η θέση το 2019 με την Tamara Todevska και το τραγούδι Proud. Τον περασμένο Μάϊο η Βόρεια Μακεδονία δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό καθώς ο Vasil ήρθε μόλις 15ος στον ημιτελικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.