Βέλγιο: Ανακοινώθηκε η κριτική επιτροπή στο Eurosong 2016. Ανάμεσα στους υποψηφίους και ένας Έλληνας

Βέλγιο: Ανακοινώθηκε η κριτική επιτροπή στο Eurosong 2016. Ανάμεσα στους υποψηφίους και ένας Έλληνας

Ανακοινώθηκαν σήμερα από τη βελγική δημόσια ρ/τ της χώρας VRT τα ονόματα της κριτικής επιτροπής για τη φετινή εθνική επιλογή τους Eurosong 2016. Ανάμεσα τους γνωστά ονόματα στους φανς του διαγωνισμού. Στις 17 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί ο τελικός του Eurosong 2016 για την επιλογή αυτού που θα εκπροσωπήσει το Βέλγιο στη Στοκχόλμη. Ανάμεσα στους 5 υποψήφιους και ο Tom Frantzis ελληνικής καταγωγής.

Η φλαμανδική δ/τ τηλεόραση του Βελγίου, που έχει φέτος την ευθύνη για την επιλογή του καλλιτέχνη, αλλά και του τραγουδιού, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision, δημοσιοποίησε σήμερα τα ονόματα της κριτικής επιτροπής του Eurosong 2016, που θα είναι ο διαγωνισμός μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο καλλιτέχνης που θα σηκώσει το βάρος της εκπροσώπησης του Βελγίου μετά την φετινή 4η θέση που έλαβε η χώρα στη Βιέννη. Η κριτική επιτροπή του Eurosong 2016 θα απαρτίζεται από τους:

Stijn Kolacny (επικεφαλής του διάσημου στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης συγκροτήματος Scala & Kolacny)

Alexander Rybak (Νικητής της Eurovision 2009)

Tom Helsen (τραγουδιστής-συνθέτης)

Beverly Jo Scott (τραγουδιστής)

Hadise (εκπρόσωπος της Τουρκίας στην Eurovision 2009)

Christer Björkman (επικεφαλής της σουηδικής αποστολής στο διαγωνισμό)

Το Eurosong 2016 θα ξεκινήσει στις 3 Ιανουαρίου 2016, θα διεξαχθεί σε 3 βραδιές και θα το παρουσιάσει όπως και το 2014 ο Peter Van de Veire. Στην 1η βραδιά με τη βοήθεια του Stijn Kolacny και του Alexander Ryban οι 5 υποψήφιοι θα παρουσιάσουν διασκευές διάφορων γνωστών τραγουδιών. Στις 10 Ιανουαρίου οι 2 γνωστοί καλλιτέχνες της χώρας Tom Helsen και Beverly Jo Scott θα αξιολογήσουν τις ερμηνείες και τα 5 υποψήφια τραγούδια για τη Eurovision 2016. Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 17 Ιανουαρίου όπου τα υποψήφια τραγούδια θα κρίνουν οι Hadise και ο Christer Björkman. Το τελικό αποτέλεσμα θα κρίνουν κατά 50% το κοινό μέσω televoting και 10 διεθνείς κριτικές επιτροπές που θα κληθούν να ψηφίσουν. Η 6μελής κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας ανακοινώθηκαν σήμερα θα έχει μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα, χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Οι 5 υποψήφιοι για την εκπροσώπηση του Βελγίου είναι:

Adil Aarabeurosong2016-620x330

Amaryllis Uitterlinden

Astrid Destuyver

Laura Tesoro

Tom Frantzis

Ανάμεσα τους όπως ήδη έχει αναφερθεί, είναι και ο Tom Frantzis ελληνικής καταγωγής στον οποίο το Infe Greece εύχεται καλή επιτυχία!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το επίσημο διαφημιστικό του Eurosong 2016

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.