Αυστραλία: Τα πρώτα ονόματα για το Eurovision – Australia Decides 2022!

Αυστραλία: Τα πρώτα ονόματα για το Eurovision – Australia Decides 2022!

Μπαίνοντας σιγά-σιγά σε γιουροβιζιονικούς ρυθμούς με τους πρώτους εθνικούς τελικούς να είναι κοντά, ο Αυστραλιανός ραδιοτηλεοπτικός φορέας SBS αποκάλυψε τα πρώτα ονόματα που μπαίνουν στην σκυτάλη για την εκπροσώπηση της χώρας των καγκουρό στην Eurovision 2022. Συνολικά υπεβλήθησαν παραπάνω από 700 συμμετοχές και τώρα ο φορέας είναι στην διαδικασία εύρεσης των καταλληλότερων για τους καλλιτέχνες που έχει υπ’όψιν.

 

Isaiah Firebrace

Γνώριμος στους περισσότερους Eurofans, ο Isaiah εκπροσώπησε την Αυστραλία το 2017 με το “Don’t Come Easy” τερματίζοντας στην 9η θέση στον τελικό (4ος στις επιτροπές). Αυτή την φορά επιστρέφει ως ντουέτο με καλλιτέχνη αγνώστου ονόματος προς ώρας, έχοντας όμως συμβάλλει από κοινού στο συγγραφικό μέρος της συμμετοχης. Ο καλλιτέχνης δήλωσε ότι η πρώτη του φορά στην σκηνή της Eurovision δεν ήταν όπως θα την ήθελε καθώς δηλώνει και ο ίδιος πως ήταν πιο “ανώριμος” και πως είναι διατεθειμένος τώρα που εξελίχθηκε ως καλλιτέχνης και ως προσωπικότητα να πραγματοποιήσει τις “ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις” που όπως ισχυρίζεται έχει αφήσει. Ο Isaiah δήλωσε ότι δε μπορεί να αποκαλύψει κάτι άλλο προς το παρόν, δηλώνει όμως ανυπόμονος για το Australia Decides 2022 λέγοντας πως θα είναι το μεγαλύτερο πάρτι της Χρυσής Ακτής.

 

Jaguar Jonze

Η Jaguar Jonze (Deena Lynch πραγματικό όνομα) είναι Αυστραλή τραγουδίστρια ταιβανέζικης καταγωγής. Πολλοί Eurofan την θυμούνται από την συμμετοχή της στο Australia Decides 2020 με το “Rabbit Hole” η οποία αν και δεν τα πήγε και τόσο καλά (6η θέση), επαινέθηκε αρκετά για την ευρυματική σκηνική παρουσία. Η τραγουδίστρια δηλώνει ευγνώμων που της δίνεται για ακόμα μια φορά η ευκαιρία να συμμετάσχει στο Australia Decides και αναφέρει πως το τραγούδι της μιλάει για τα “μικρά” βήματα που κάνουμε ως ανθρωπότητα τα οποία οδηγούν στην μεγάλη αλλαγή. Τέλος, υπόσχεται μια εξίσου δυναμική παρουσίαση με την προηγούμενη της συμμετοχή.

 

PAULINI

Η Paulini είναι Αυστραλή τραγουδίστρια φιτζιανής καταγωγής. Είναι περισσότερο γνωστή στο εγχώριο κοινό για την συμμετοχή της στο αυστραλιανό Idol στο οποίο τερμάτισε στην 4η θέση, πίσω από τον γνωστό σε όλους μας Guy Sebastian (Αυστραλία 2015). Η τραγουδίστρια δηλώνει χαρούμενη που τα πράγματα σιγά-σιγά επιστρέφουν στην κανονικότητα και βλέπει την Eurovision σαν τους Ολυμπιακούς των μουσικών, άνευ όμως ανταγωνιστικού χαρακτήρα. Στην συμμετοχή της υπόσχεται πολλές “ψιλές” νότες, για τις οποίες όπως ισχυρίζεται φημίζεται άλλωστε.

 

Τέλος, μαζί με τα παραπάνω 3 ονόματα αποκαλύφθηκε και ο συνθέτης μιας εκ των συμμετοχών που έχουν επιλεγεί, συγκεκριμένα ο Jude York. Ο συνθέτης δηλώνει εκστασιασμένος που η συμμετοχή του θα ακουστεί σε ένα τόσο μεγάλο κοινό και παραλληλίζει το νόημά της με την πορεία του από όταν ξεκίνησε σε ένα επαρχιακό χωριό μέχρι και σήμερα.

 

Το Australia Decides θα λάβει χώρα στις 25 και 26 Φεβρουαρίου στο Gold Coast Convention and Exhibition Centre στην Χρυσή Ακτή με οικοδεσπότες τους Joel Creasey και Myf Warhurst και την συμμετοχή να επιλέγεται την δεύτερη ημερομηνία. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμα πως θα ερμηνευτεί η συμμετοχή τον Μάιο στο Τορίνο.

2 σκέψεις για το “Αυστραλία: Τα πρώτα ονόματα για το Eurovision – Australia Decides 2022!

  1. To Rabbit Hole θυμάμαι μου είχε αρέσει.
    Όσον αφορά τον Isaiah, ελπίζω να έχει βελτιωθεί σε σχέση με το 2017 (καλύτερα να μη σχολιάσω την 4η θέση στις επιτροπές).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.