Αυστραλία: Δεν θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ η Montaigne

Αυστραλία: Δεν θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ η Montaigne

Η δημόσια τηλεόραση της Αυστραλίας SBS και η EBU, επιβεβαίωσαν ότι η εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2021, Montaigne, δεν θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ, αλλά θα διαγωνιστεί με το μαγνητοσκοπημένο live-on-tape.

Ο αρχηγός αποστολής της αυστραλιανής αντιπροσωπείας για την Eurovision, Josh Martin, εξηγεί πώς έλαβαν αυτήν την απόφαση:

Η Αυστραλία έχει αγκαλιάσει το πνεύμα της Eurovision για περισσότερα από 35 χρόνια στο SBS και η αγάπη και ο ενθουσιασμός μας για το διαγωνισμό συνεχίζουν να αυξάνονται από τότε που διαγωνίστηκε η χώρα για πρώτη φορά στη Βιέννη το 2015. Το 2021, η Αυστραλία θα διαγωνιστεί και πάλι στον μεγαλύτερο διαγωνισμό τραγουδιών στον κόσμο, αλλά αυτή τη φορά η καλλιτέχνης μας, Montaigne, θα εμφανιστεί από την Αυστραλία και όχι από το Ρότερνταμ.

Μετά από μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση, η SBS αποφάσισε να μην στείλει την αυστραλιανή αντιπροσωπεία και την εκπρόσωπό της στο Ρότερνταμ για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision φέτος. Καταλήξαμε σε αυτήν τη δύσκολη απόφαση αφού εξετάσαμε τις προκλήσεις της συνεχιζόμενης πανδημίας, συμπεριλαμβανομένων των πολλών παραγόντων που εμπλέκονται στο ταξίδι από και προς την εκδήλωση από την Αυστραλία.

Η SBS και η Montaigne εκτιμούν τη αδιάκοπη υποστήριξη της EBU για τη συμμετοχή της Αυστραλίας στην εκδήλωση και τη δέσμευσή τους να διασφαλίσουν ότι η Eurovision θα συνεχιστεί εν μέσω των προκλήσεων που παρουσιάζονται από το COVID-19. Επίσης, πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στη δημόσια τηλεόραση της Ολλανδίας για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται για τη δημιουργία ενός επιτυχημένου Διαγωνισμού φέτος. Συνεργαζόμαστε μαζί τους για να βοηθήσουμε στη δημιουργία μιας αξέχαστης και επιτυχημένης μετάδοσης.

Στο αληθινό αυστραλιανό πνεύμα, η Montaigne θα συνεχίσει τον έντονο ανταγωνισμό στη φετινή διοργάνωση με τον αναζωογονητικό και ισχυρό τραγούδι της Technicolor, το οποίο πρόκειται να εκπλήξει και να ευχαριστήσει την Ευρώπη, δείχνοντας σε όλους ότι είμαστε σε αυτήν για να την κερδίσουμε. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε και ανυπομονούμε να δείξουμε στην Ευρώπη τα καλύτερα μας!

Η εκπρόσωπος της χώρας, Montaigne, δήλωσε:

Φυσικά και είμαι λυπημένη που για δύο συνεχόμενα χρόνια δεν κατάφερα να συμμετάσχω στο ζωντανό θέαμα της Eurovision. Ο συνεργάτης μου και εγώ συζητούσαμε για τα βιντεοπαιχνίδια που θα παίζαμε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Ρότερνταμ, ανάμεσα σε πρόβες για το τελικό event και ενθουσιαστήκαμε γι ‘αυτό. Παρά την απογοήτευση, εξακολουθεί να είναι ένα τεράστιο προνόμιο το ότι είμαι σε θέση να συμμετάσχω και να διαγωνιστώ στην Eurovision, στο fandom και στις διαδικασίες της, δύο συνεχόμενα χρόνια. Μπόρεσα να υποβάλω δύο τραγούδια για τα οποία είμαι περήφανη και τα οποία είχαν να δώσουν σημαντικά πράγματα στους ανθρώπους. Είμαι ακόμα απολύτως ενθουσιασμένη που μπορώ να παρουσιάσω το Technicolor φέτος, σε οποιαδήποτε μορφή! Είναι μια τόσο όμορφη γιορτή και ούτε καν μια πανδημία δεν μπορεί να την “ρίξει” στο κρεβάτι. Η Eurovision θα ζει για πάντα.

Ο Executive Supervisor της Eurovision, Martin Österdahl, πρόσθεσε τα παρακάτω:

Λυπούμαστε που δεν μπορούμε να καλωσορίσουμε τη Montaigne στο Ρότερνταμ τον Μάιο. Ωστόσο, καταλαβαίνουμε τις προκλήσεις που παρουσιάζονται στην αυστραλιανή αντιπροσωπεία, όπου εργάστηκε σκληρά και η οποία μέχρι το τέλος προσπάθησε το μέγιστο για να καταστήσει δυνατή την παρουσία της στην Ολλανδία. Είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να τους επιτρέψουμε να διαγωνιστούν μαζί τους υπόλοιπους 38 συμμετέχοντες, χάρη στην ηχογράφηση του “live-on-tape” του τραγουδιού της Montaigne, Technicolor. Η Αυστραλία πάντα έφερε την ποικιλομορφία, τον ενθουσιασμό και την ενέργεια στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και παρόλο που η ομάδα τους θα είναι μακριά φέτος, θα είναι κοντά στις καρδιές όλων στο Ρότερνταμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.