Αυστρία: Η Hyane Fischer αυτοπροτείνεται για Eurovision-Το ORF θα αποφασίσει σε τρεις εβδομάδες

Αυστρία: Η Hyane Fischer αυτοπροτείνεται για Eurovision-Το ORF θα αποφασίσει σε τρεις εβδομάδες

Ένα όνομα ήρθε να ταράξει τα ήρεμα νερά της φετινής εσωτερικής επιλογής της Αυστρίας και δεν είναι άλλο από την Hyane Fischer.

Η καλλιτέχνιδα αυτοπροτάθηκε για να εκπροσωπήσει την χώρα της στην Eurovision με το τραγούδι Im Rausch der Zeit κι αυτό έχει προκαλέσει κάποιες αντιδράσεις. Ο λόγος; Το video clip αποτελεί μία παρωδία της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης στην Αυστρία με πολλά στερεότυπα της χώρας.

Στον λογαριασμό της στο Facebook η καλλιτέχνιδα ανέφερε:

Το τραγούδι Im Rausch der Zeit φέρνει όλες τις γενιές μαζί-από τα χωριά και τις πόλεις, άντρες και γυναίκες εξισώνονται. Η Hyane Fischer πρέπει να εκπροσωπήσει την Αυστρία στην Eurovision καθώς επιβεβαιώνει τον τρόπο ζωής των Αυστριακών. Μοιραστείτε αυτό το video με οικογένειες, φίλους και φίλες και βοηθήστε την Hyana να πάει στην ESC 2019.

Από την άλλη ο Eberhard Forcher, υπεύθυνος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας ORF για την επιλογή της Αυστρίας, δηλώνει ότι δεν γνωρίζει την καλλιτέχνιδα κι ότι η απόφαση για την εσωτερική επιλογή της Αυστρίας θα γνωστοποιηθεί σε δύο με τρεις εβδομάδες από τώρα. Με αυτά και με εκείνα το τραγούδι πάντως ήδη παίζει σε αρκετά social media και πλέον ξεπερνά τις 100.000 προβολές.

Η καλλιτέχνιδα δηλώνει ότι η πολιτική δεν έχει καμία σχέση με την ίδια και το motto της είναι Dare To Dream.

Η Hyana Fischer γεννήθηκε το 1993, προέρχεται από μία πόλη νότια της Βιέννης κι έχει σπουδάσει οικονομικά και τουριστικά. Από μικρή ασχολείται με την μουσική κι έχει πάρει μέρος στον διαγωνισμό Kiddie. Παίζει cello από τα οχτώ της ενώ είναι εθελόντρια και σε οργανισμό για τις καλές συνθήκες διαβίωσης των ζώων.

Ακούστε το παρακάτω το τραγούδι:

Έχει άραγε η πολιτική σάτιρα χώρο στην Eurovision;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.