Απόψε ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision 2019 με την συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου

Απόψε ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision 2019 με την συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου

Η αναμονή για τα εκατομμύρια των τηλεθεατών ανά τον κόσμο που παρακολουθούν κάθε χρόνο τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision έφτασε στο τέλος της, καθώς απόψε στις 22:00 στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ, το Τελ Αβίβ, στο ομώνυμο συνεδριακό κέντρο Expo Tel Aviv, θα διεξαχθεί ο πρώτος ημιτελικός του 64ου διαγωνισμού της Eurovision 2019 που για τρίτη φορά στην ιστορία του διεξάγεται επί Ισραηλινού εδάφους.

Η βραδιά θα έχει 4 οικοδεσπότες, τους Erez Tal και Bar Refaeli στην κεντρική σκηνή καθώς επίσης και τους Assi Azar και Lucy Ayoub στο green room, ενώ τον σχολιασμό για την ΕΡΤ θα αναλάβουν για ακόμη μια χρονιά ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου. Την αυλαία του Α’ ημιτελικού θα ανοίξει η Netta Barzilai, η περσινή νικήτρια του διαγωνισμού, με το τραγούδι Toy με το οποίο έφερε το τρόπαιο της Eurovision για τέταρτη φορά στο Ισραήλ, ενώ ως Interval Act η Dana International, η καλλιτέχνης που έφερε στο Ισραήλ το τρίτο του βραβείο το 1998 με το τραγούδι Diva, θα ερμηνεύσει το τραγούδι Just the Way You Are του Αμερικανού καλλιτέχνη Bruno Mars.

Ο πρώτος ημιτελικός έχει έντονο ενδιαφέρον για τα Ελληνικά χρώματα καθώς διαγωνίζονται τόσο η Κατερίνα Ντούσκα για την Ελλάδα με το τραγούδι Better Love, όσο και η Τάμτα για την Κύπρο με το τραγούδι Replay. Και οι δύο συμμετοχές έχουν κερδίσει την συμπάθεια των fans και αναμένεται όχι μόνο να προκριθούν απόψε αλλά και να διεκδικήσουν ένα καλό αποτέλεσμα στον τελικό.

Στον αποψινό ημιτελικό θα διαγωνιστούν συνολικά 17 χώρες διεκδικόντας τις 10 πρώτες θέσεις που οδηγούν στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, τα αποτελέσματα θα καθοριστούν κατά 50% από τις πενταμελείς κριτικές επιτροπές που θα ορίσει η κάθε χώρα και κατά 50% από την τηλεψηφοφορία του κοινού, τα αναλυτικά αποτελέσματα των οποίων θα τα μάθουμε μετά το τέλος του φετινού διαγωνισμού. Εκτός από τις 17 χώρες που διαγωνίζονται στον αποψινό ημιτελικό, θα ψηφίσουν και 3 από τις χώρες που θα διαγωνιστούν απευθείας στον μεγάλο τελικό, δύο από τις Big-5 (Ισπανία, Γαλλία) και η διοργανώτρια χώρα, το Ισραήλ. Οι 17 συμμετοχές που θα διαγωνιστούν απόψε είναι οι παρακάτω:

  1. Κύπρος: Tamta – Replay
  2. Μαυροβούνιο: D mol – Heaven
  3. Φινλανδία: Darude feat. Sebastian Rejman – Look Away
  4. Πολωνία: Tulia – Fire of Love (Pali się)
  5. Σλοβενία: Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi
  6. Τσεχία: Lake Malawi – Friend of a Friend
  7. Ουγγαρία: Joci Pápai – Az én apám
  8. Λευκορωσία: ZENA – Like It
  9. Σερβία: Nevena Božović – Kruna
  10. Βέλγιο: Eliot – Wake Up
  11. Γεωργία: Oto Nemsadze – Keep on Going
  12. Αυστραλία: Kate Miller-Heidke – Zero Gravity
  13. Ισλανδία: Hatari – Hatrið mun sigra
  14. Εσθονία: Victor Crone – Storm
  15. Πορτογαλία: Conan Osiris – Telemóveis
  16. Ελλάδα: Katerine Duska – Better Love
  17. Σαν Μαρίνο: Serhat – Say Na Na Na

Τον Α’Ημιτελικό της Eurovision Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε απόψε στις 22:00  από τους τηλεοπτικούς σας δέκτες στην συχνότητα της ΕΡΤ2 καθώς και σε υψηλή ευκρίνεια από την ΕΡΤ SPORTS HD και φυσικά από τo επίσημο κανάλι της Eurovision στο youtube. Κλείνοντας ως INFE Greece δεν έχουμε παρά να στείλουμε τις καλύτερες ευχές μας τόσο στην Ελληνική όσο και στην Κυπριακή αποστολή και φυσικά να τις δούμε να προκρίνονται αμφότερες στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου.

3 σκέψεις για το “Απόψε ο Α’ Ημιτελικός της Eurovision 2019 με την συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου

  1. SEMI 1 – Η πρόβλεψή μου :

    1. AUS
    2. GRC
    3. ISL
    4. CZE
    5. CYP
    6. SVN
    7. SRB
    8. POL
    9. HUN
    10. PRT
    11. SMR
    12. EST
    13. BLR
    14. GEO
    15. BEL
    16. FIN
    17. MNE

    Καλή μας επιτυχία!

  2. Και η προσωπική μου επιθυμία σε σειρά εμφάνισης

    Κύπρος
    Πολωνία
    Σλοβενία
    Τσεχία
    Ουγγαρία
    Λευκορωσία
    Αυστραλία
    Ισλανδία
    Πορτογαλία
    Ελλάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.