Ανεβαίνει και δεύτερο δανικό γιουρομιούζικαλ, το “Seebach”

Ανεβαίνει και δεύτερο δανικό γιουρομιούζικαλ, το “Seebach”

Όπως διαβάσαμε στο Eurovisionary και τη δανική εφημερίδα Kendte, στα τέλη Σεπτεμβρίου ανεβαίνει στο Fredericia Theater (και από το καλοκαίρι μεταφέρεται στην Κοπεγχάγη) το μιούζικαλ “Seebach”, με θέμα τη ζωή και την καριέρα δύο τραγουδοποιών που σφράγισαν τη δανική μουσική από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα, του Tommy Seebach (Tommy Seebach Mortensen ) και του γιου του, Rasmus.

Ο πρώτος συμμετείχε στον διαγωνισμό τρεις φορές, με τρία τραγούδια που θεωρούνται πλέον κλασικά στη Δανία: το Disco Tango (1979-6ο), που διασκευάστηκε στα ελληνικά από την Χριστιάνα ως Χόρεψέ με ένα τανγκό, το Krøller eller ej, μαζί με την Αμερικανή Debbie Cameron (1981-11o) και το Under stjernerne på himlen (1993-22o), ως μέλος των Tommy Seebach Band (η πρώτη φορά που οι ερμηνευτές κάποιου τραγουδιού της Γιουροβίζιον εμφανίστηκαν σε κύκλο) εξαιτίας του οποίου η Δανία αποκλείστηκε και ο Tommy Seebach έγινε το πιο μισητό πρόσωπο στη χώρα. Κατόπιν τούτου παραδόθηκε στο αλκοόλ, πέρασε βαρύτατη κατάθλιψη και απεβίωσε μόλις 53 ετών, προκαλώντας σοκ, ένας άνθρωπος -μέχρι πρότινος- χαρούμενος που χάρισε, όσο ζούσε, το κέφι του.

Συνολικά οκτώ τραγούδια του διαγωνίστηκαν στο Dansk Melodi Grand Prix, δηλαδή τις δανικές επιλογές:

  • 1979Disco Tango (1ο)
  • 1980Bye-Bye (με τις Lecia & Lucienne-7o)
  • 1981Krøller eller ej (1o)
  • 1982Hip hurra det’ min fødselsdag (2o)
  • 1984Pyjamas for to (4o)
  • 1985Det’ det jeg altid har sagt (2o)
  • 1987Det’ gratis (4o)
  • 1993Under stjernerne på himlen (1o)

 

Άλλες επιτυχίες του: Lucky Guy (1976), Apache (1977), Du’ Det Dejligste (1983), Du Skælder Mig Hele Tiden Ud (ντουέτο με την Anette Heick-1989). Συνολικά κυκλοφόρησε 12 άλμπουμ, ακόμα ένα με τους Sir Henry & His Butlers και ένα με τους Los Valentinos, καθώς και πάρα πολλά δισκάκια.

rasmustommy-debbie

Το 2009 πήρε τη σκυτάλη ο γιος του, Rasmus, ο οποίος σάρωσε τα charts με το τραγούδι Engel και έκτοτε δεσπόζει στην ποπ σκηνή της Σκανδιναβίας ως ίνδαλμα της νεολαίας, με τους τέσσερεις δίσκους του να ανεβαίνουν στο #1. Μαζί με τον αδελφό του, Nikolai, επίσης τραγουδοποιό, έχουν την εταιρεία παραγωγής Top Notch Music. Το 2009 ερμήνευσε το Den jeg er (= Αυτός είμαι εγώ), όπου συγχωρούσε τον πατέρα του για τη συμπεριφορά του, ενώ το 2011 διασκεύασε την τρίτη και “καταραμένη” συμμετοχή του, καταφέρνοντας να μεταστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπήρχε μέχρι τότε απέναντι στο πρόσωπό του, κάτι στο οποίο βοήθησε και το ντοκυμανταίρ “Tommy” (2010), όπου μίλησαν για την τραγική πορεία του εκλιπόντος φίλοι, συγγενείς και καλλιτέχνες που τον γνώριζαν. Ο Δανικός Τύπος περιγράφει την πορεία πατέρα και γιού ως μια πορεία από την επιτυχία στην καταστροφή και πάλι στην επιτυχία.

seebachseebach-2

Αυτές τις δύο προσωπικότητες θα φωτίσει το νέο μιούζικαλ, ντυμένο με πολλά τραγούδια από τη Γιουροβίζιον και τις δανικές επιλογές, όπως και το ανάλογου ύφους θεατρικό έργο, Vi maler byen rød, λεπτομέρειες για το οποίο μπορεί κανείς να διαβάσει εδώ:

“Vi maler byen rød: The Musical”: ένα Δανικό μιούζικαλ γεμάτο Γιουροβίζιον

Στο παρακάτω βίντεο η τελευταία συμμετοχή του Tommy Seebach, σε μια μείξη της δικής του εμφάνισης και της διασκευής του γιου του.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.