Αλβανία 2017: Στις 12 Μαρτίου θα αποκαλυφθεί το “World” της Lindita

Αλβανία 2017: Στις 12 Μαρτίου θα αποκαλυφθεί το “World” της Lindita

Η αλβανική αποστολή μας ανακοίνωσε ότι πρόκειται να παρουσιάσει το τραγούδι της με τίτλο World την Κυριακή στις 12 Μαρτίου, σε meeting των επικεφαλής της εθνικής επιλογής.

Η Αλβανία είναι η πρώτη χώρα που επέλεξε καλλιτέχνη και τραγούδι για την Eurovision 2017, το οποίο ήταν στα αλβανικά και είχε τον τίτλο Bote. Ωστόσο αποφασίστηκε να παρουσιαστεί στα αγγλικά στην σκηνή της Eurovision με τον τίτλο του τραγουδιού να είναι World, προφανώς για να είναι κατανοητό στο ευρύ κοινό και προσδοκώντας μία θέση στον τελικό του διαγωνισμού μετά τον περσινό αποκλεισμό της χώρας. Το τραγούδι ηχογραφήθηκε πριν από αρκετές εβδομάδες στα Τίρανα και μαζί με το video clip είναι έτοιμα να παρουσιαστούν.

Η Lindita, η φετινή εκπρόσωπος της Αλβανίας, δήλωσε σε σχέση με το τραγούδι:” Το World αναφέρεται στην ανθρώπινη ισότητα, την αγάπη. Όλοι βρισκόμαστε κάτω από τον ίδιο ουρανό και είναι ωραίο να είσαι διαφορετικός. Να σκεφτόμαστε διαφορετικά αλλά όχι να κάνουμε επίθεση και bullying στους άλλους που δεν είναι σαν εμάς”.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η ίδια επιβεβαίωσε την συμμετοχή της και στα τρία Eurovision Preview Events. Θα παρευρεθεί στα Eurovision in Concert, the London Eurovision Party και the Eurovision Spain Preview Party.

Η Lindita νίκησε στην 55η edition του Festivali i Kenges, καταφέρνοντας να βγει πρώτη στον τελικό ανάμεσα σε 13 τραγουδιστές. Έχει γεννηθεί στην Vitina και ασχολείται με το τραγούδι από το 2006. Από το 2014 ζει στις H.Π.Α. μαζί με τον σύζυγό της και πήγε εκεί για να πάρει μέρος στο American Idol. Πέρασε στους τελικούς 51 αλλά δεν κατάφερε να είναι ανάμεσα στους τελικούς 24 του σόου.

Η Αλβανία έκανε το ντεμπούτο της στον διαγωνισμό το 2004, όπου εκπροσωπήθηκε από την Anjeza Shahini με το τραγούδι Image of you κατακτώντας την έβδομη θέση. Η καλύτερη θέση που έχει καταφέρει η χώρα είναι η 5η με την Rona Nishliu και το Suus παίρνοντας 4 δωδεκάρια. Η τελευταία φορά που βρέθηκε στον τελικό είναι με την Elhaida Dani και το I’m Alive.

Η περσινή συμμετοχή της χώρας με την Eneda Tarifa και το Fairytale δεν κατάφερε να περάσει στον μεγάλο τελικό της Eurovision και περιορίστηκε στην 16η θέση με 45 βαθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.